0887 62 64 89

Тези 6 съвета ще помогнат издухването на косата ви да издържи цяла седмица

Пригответе се за седем дни фантастична коса.

Когато похарчите 30 лв. за издухване, вероятно искате да издържи повече от един ден. Затова попитахме Селеста Семс, фризьор в един салон в Кливланд, за нейните най-добри съвети за това, как да направите издухването да издържи няколко дни, след като излезете от салона.

Не пипайте косата с ръце

Когато косата ви изглежда удивително, е трудно да държите ръцете си далеч от нея, но това е едно от най-важните неща, които трябва да спрете да правите, ако искате да я запазите за по-дълго. „Когато пипате косата си, тя губи обем и скалпа започва да произвежда повече мазнини“, казва тя. Наложете си да не я докосвате, за да запазите косата си обемна и разкошна с дни.

Борете се с влагата

Понякога времето просто не работи във ваша полза. Проверете времето преди запазения час и вижте какво ще е нивото на влажност на въздуха. В дните с висока влажност Симс предлага да помолите фризьора си да използва заглаждащ гел.

Използвайте ластик за коса

Когато вятърът е силен и издухва косата ви в обратна посока, най-добре е да я вържете. „Можете да запазите прическата си, като я вържете на кок или на не много стегната опашка“ – казва Симс. За супер хлабава опашка, която не оставя чупка, намерете автентичен ластик от 90-те.

Спрете потта

„Най-големият враг на оформената с издухване коса е влагата“ – казва Симс. „Влагата може да направи една прекрасно оформена коса да изглежда така, сякаш не сте я правили нищо.“ Но това, че сте си направили издухване не означава, че трябва да пропуснете фитнеса. Симс, казва, че носенето на влагоабсорбираща лента около челото ще предотврати спадането на обема в корените заради изпотяването.

Спете на сатенена калъфка

Определено трябва да спите, но триенето на косата ви във възглавницата може да доведе до заплетени кичури, сплескани страни и отпуснати къдрици. Не се тревожете – Симс казва, че не е нужно да спите на стола, за да запазите прическата си. „Спането на сатенена калъфка запазва прическата ви непокътната по време на сън“, казва Симс. Проблемът е решен.

Направете сухия шампоан вашият най-добър приятел

Сухият шампоан наистина прави чудеса – той абсорбира мазнините, придава обем, и, което е най-хубаво – пропускате миенето с шампоан. „Сухият шампоан върши чудеса за запазването на оформената с издухване коса“, казва Симс. Тя препоръчва да го напръскате в корените вечерта преди да си легнете, което му дава цяла нощ време да абсорбира излишната мазнина. Пробвайте сухият шампоан на REF.

Четете още

Leave A Comment

Предишна публикация:
9 неща, които никой не ти казва за балсамите

Това ще спаси косата ви, до голяма степен. Балсамите винаги са били едни от тези трудно за овладяване продукти за...

Затвори