0887 62 64 89

Когато говорим за създаването на разкошни прически, независимо дали са по-опростени или истинско произведение на изкуството, всеки фризьор се нуждае от подходящ чифт ножици, за да работи по-ефективно.

Ако сте опитен фризьор, тогава най-вероятно имате добри познания за това как да изберете подходящите фризьорски ножици. Въпреки това, ако сте нови в сферата на фризьорството, може да не сте много наясно какво точно да търсите.

Тук в Rea.bg ще разгледаме по-отблизо нашите ножици Tondeo и Jaguar, за да разберете колко е важно да намерите подходящият чифт ножици за вас и какво прави тези специални ножици решаваща част от всеки фризьорски комплект.

Значението на правилния чифт фризьорски ножици …

Когато става въпрос за намирането на най-подходящата за Вас ножица, попитайте се какъв тип стил на подстригване изпълнявате през повечето време. Това ще определи коя форма на ножица е най-подходяща за вашата техника на подстригване.

След това открийте размера, който ви подхожда най-добре. Ножиците с по-малък размер между 4.5″ и 5.5″ създават по-точна форма, когато става въпрос за подстригване на косата. Докато по-дългите ножици, 6″ и повече, са по-подходящи за техники като използването на ножицата за оформяне с помощта на гребен и други основни техники.

Имайки това предвид, когато избирате подходящият чифт ножици за вас, препоръчваме да измервате дължината на ножа до средния ви пръст и общата дължина на ножицата срещу дланта на ръката си. Струва си да се отбележи, че повечето ножици покриват широка гама от модели, вариращи от 4.5″ до 8″.

Също така трябва да помислите какви са вашите лични изисквания. Например, имате ли нужда от специално покритие на ножиците? Алергични ли сте към никел?

Формата на ножицата …

Правилният чифт ножици винаги трябва да създава чувството на комфорт, когато ги поставите в ръката си. Удобството е основен фактор и ще минимизира умората на ръцете. Има три различни форми за фризьорските ножици:

  • Класически: Формите на горното и долното острие са еднакви. Кръговете (на дръжките) са точно един върху друг.
  • Офсет: Разликата е в ъгъла на дръжката, скъсена дръжка на кръга за палеца.
  • Крейн: Горното острие е напълно право, дръжката на кръга за палеца се наклонява рязко надолу.

Какъв вид подстригване искате да създадете?

Ножиците, в които инвестирате, могат да бъдат използвани по много начини за създаване на различни стилове на подстригване.

Остриета …
Идеални за начинаещи, назъбените ножици (или микроназъбените ножици) включват едно острие с назъбване за захващане на косата и са създадени за право подстригване. Те не могат да бъдат използвани за приплъзващо рязане (слайсинг) и кълцане. Конвекционните (изпъкналите) ножици са с най-острите и гладки режещи дискове и са идеални за приплъзващо рязане (слайсинг) и кълцане.

Захват на ножиците, според подстригването …

  • Вертикално подстригване и подстригване с прави линии: Ножиците трябва да се държат абсолютно вертикално и се препоръчват офсетни ножици.
  • Подстригване на черта: Тъй като ножиците трябва оформят косата по шията и пръстите трябва да са разположени настрани, се препоръчват напълно офсетни ножици.
  • Дълбоко подстригване: Лакътят ви трябва да разположен по-високо, така че се препоръчват класическите ножици.
  • Детайлно подстригване: Когато търсите чисти линии около краищата на косата, се препоръчват фини или тесни ножици.
  • Ножици за подстригване с помощта на гребен: По-голям размер ножици са необходими, за да бъде избегнато нарязването на косата „на парче“

Колко често ще трябва да заточвате ножиците си?

Много е важно да поддържате ножиците си. Когато ножиците се затъпят, те могат да накъсат косата, вместо да я подрежат, което води до неравномерно подстригване, което от своя страна може да причини повече щети, отколкото ползи. Това в никакъв случай не е желателно за вашата репутация.

Колко често трябва да заточвате ножиците си зависи от това колко често са използвани, какъв вид подстигване правите най-често, как се грижите за тях и какъв тип острие използвате. По същество всички ножици трябва да се обслужват поне веднъж годишно, но имайте предвид какъв уред използвате за използване на ножиците си. Имате нужда от специално обучение и специализирано оборудване за заточване на изпъкнали остриета.

Важно е също така, че ножиците ви трябва да се поддържат правилно чрез редовно почистване и смазване, както и да се гарантира правилното им натягане.

Кои фризьорски ножици трябва да закупя?

Нашите професионални ножици за фризьорство са проектирани така, че да ви дадат най-добрия резултат при подстригване, независимо от нивото, на което сте – от евтини ножици за фризьори-аматьори, до най-високата гама от престижни японски стоманени фризьорски ножици.

Качествените ножици са добра инвестиция и избора на ножици, които са подходящи за вас, е от съществено значение, тъй като те могат да Ви помогнат да се утвърдите като опитен професионалист, благодарение на прецизните фризури, които правите.

Четете още

Leave A Comment

Предишна публикация:
Какво представлява кератиновият балсам?

Кератиновият балсам е продукт, който се използва за подобряване на здравето на косата. Кератинът подобрява еластичността на косата. Това означава,...

Затвори