0887 62 64 89

Всичко, което искате да знаете за пресите за коса, но сте се страхували да попитате.

Мечтаете си за права като дъска коса, когато излизате следващата вечер, но нямате идея как се работи с преса? Не се притеснявайте, ще ви научим на всичко, което искате да знаете!

1. Правилна подготовка:

За да започнете, измийте косата си с любимия си шампоан и балсам за изглаждане, за да добавите голямо количество влага. После щедро напръскайте с термозащитен спрей от корените до върха на леко подсушена коса, за да предотвратите увреждане. Опитайте Tecni.Art Hot Style Constructor, задействащ се от топлината, стилизиращ спрей за изправяне, който защитава косата ви при температура до 230 градуса. Когато приключите, изсушете със сешоар и права четка, за да направите косата колкото може по-права. Изправяйте само напълно суха коса, тъй като мократа коса е по-слаба и склонна към накъсване.

2. Изберете подходящата преса:

Много е важно пресата да е с керамични или турмалинови плочи, за да се намали увреждането на косата, тъй като те по-добре разпределят топлината. Също така, когато купувате преса за изправяне, вземете предвид дължината на косата си. За по-дълга коса изберете преса с по-широки плочи, за да покрият по-голяма площ, и обратното за къса коса. Искате да се изперчите? Tondeo Cerion Premium Straightner (188.00 лв) прави косата копринена за най-краткото възможно време. За нещо малко по-щадящо портфейла, опитайте Ermila Stylissima (55.00 лв), която е на съвсем приемлива цена.

3. Изберете настройката на температурата:

Изберете по-ниска температура за по-фина коса, тъй като тънките кичури не се нуждаят от супер висока температура, за да се изправят. Вместо това изберете преса, която има различни степени, така че да може да се ползва за по-тънка и за коса с по-дебел косъм. Оставете пресата да загрее напълно, преди да я използвате, за да не се налага да изправяте някои участъци повторно.

4. Разделете косата на части:

След като косата е напълно суха, разделете я на участъци с помощта на щипки. Оставете тънък пласт извън щипките, за да започнете изправянето. Дръжте пресата здраво, но не я стискайте твърде силно, а толкова, колкото е достатъчно да се захване добре косата. Започвайки от тила, захванете с нагорещената преса един кичур от 4-5 см на два сантиметра от скалпа (за да се запази обема в корените). В зависимост от текстурата на косата ви, може да се наложи да повторите, за да се изправи напълно косата. Продължете този процес с всеки сектор от косата.

5. Добавете серум за блясък:

Завършете с малко количество серум за блясък като REF. 050 – Gloss Spray (16.30 лв) , и наблегнете на краищата за повече блясък, без да омазнявате корените.

6. Направете я дълготрайна:

За да запазите този външен вид и на следващия ден (или вечер), напръскайте сух шампоан в корените, когато забележите, че започват да се омазняват. Премахнете с масаж остатъците и разрешете, за да се абсорбира излишната мазнина. Опитайте REF. 204 Dry Shampoo (15.00 лв).

Виждате ли, не беше толкова трудно!

Четете още

Leave A Comment

Предишна публикация:
Международни цветови таблици за боядисване на коса

Каталозите с цветове за боя ни карат да искаме да направим щури неща с косата си. Не само това, но...

Затвори