0887 62 64 89

Фризьорските машинки за подстригване са вид електронни ножици, които могат да подстригват косата по-близо до скалпа от традиционните ножици. Фризьорите може да използват машинка, когато трябва да изтънят косата на клиента по края на косата. Стандартните машинки, тримери и специални машинки за подстригване – всички те са разновидности на този уред. Някои машинки са с електрическо захранване, докато други са с презареждащи батерии. Видът машинка, която избира фризьорът, зависи от личните предпочитания и от това колко подстригвания прави на ден.

Стандартната машинка за подстригване обикновено се използва за ежедневни прически и е първият вид машинка за подстригване, която използват фризьорите в началото на своята кариера. Размерът на тези инструменти е разнообразен, така че има избор за хора с малки и големи ръце. Но всички те като цяло имат еднакви характеристики, включително различни по размер гребени-приставки. Те се щракват за острието на машинката и служат като водач, за да се осигури подстригването на определена дължина. Повечето стандартни машинки вървят в комплект, който съдържа машинката, приставките, гребен за коса, четка за ножчето и масло за смазване на ножчето.

Използването на машинката на мокра коса може да задръсти ножчето и да развали машинката. Обаче някои бръснари предпочитат да работят на чиста коса и измиват главата на всеки клиент преди да започнат работа с косата. Тъй като косата на клиента трябва да е суха преди използването на машинка, това може да създаде допълнителна работа за фризьора. Има специални машинки, които могат да подстригват мокра коса, което спестява една допълнителна стъпка на изсушаване преди да започне подстригването.

Тримерите са друг вид фризьорски машинки, които обикновено се използват за завършващите щрихи накрая на подстригването. Те са много по-малки от стандартните по размер машинки и правят по-лесно подстригването покрай ушите и врата. Те могат също да се използват за подрязването на мустаците и за подравняване на брадата. Електрическите самобръсначки могат да подстригват дори по-близо до скалпа от стандартните по размер тримери, и са следващото най-доброто нещо след крема за бръснене и бръснача.

И двата вида машинки обикновено имат два варианта на захранване – с кабел или на стойка. И безжичните машинки и тези с кабел имат своите предимства и недостатъци. С машинките с кабел фризьорите няма да се притесняват, че батерията им ще падне по средата на подстригването. Понякога, обаче, кабелът може да се омотае около тях.

Безжичните машинки нямат кабел, който да пречи на работата. Но ако фризьорът има много подстрижки една след друга, батерията на безжичната машинка може да падне преди края на деня. Фризьорите имат резервни модели с кабел, в случай че това се случи.

Четете още

Leave A Comment

Предишна публикация:
Как да прикриете лоша подстрижка

Никой няма да забележи – обещаваме! Всички сме го преживели – влизате въодушевени във фризьорския салон, мислейки за новата си...

Затвори