0887 62 64 89

Машинки за подстригване за домашна употреба или професионални машинки за подстригване – на какво трябва да обърнете внимание и какво да имате в предвид?

Може би се питате каква е разликата между машинките за подстригване за домашна употреба и машинките за подстригване, които използват професионалистите, както и на какво трябва да обърнете внимание при закупуването им?

Първо, разликите:

  • Цена – Да започнем с това, че професионалните машинки за подстригване струват повече от машинките за подстригване, предназначени за домашна употреба. Както всичко останало, и тук важи правилото, че получавате това, за което плащате, но професионалните машинки за подстригване обикновено са с най-високо качество и ще издържат дълго време.
  • Лесна употреба – За успешно подстригване на косата трябва да притежавате специфични умения. Най-общо казано, професионалните машинки за подстригване изискват повече умения, за да бъдат използвани правилно и е препоръчително да се обърнете към опитни професионалисти за помощ и съвети. Машинките за подстригване за домашна употреба обикновено няма да изискват същото ниво на умения, но все пак трябва да разполагате с някакви, за да постигнете добър резултат.
  • Стилизиращите машини – Професионалните машинки за подстригване са проектирани да създават художествено произведение и цялостен завършак на Вашата прическа. Те са чудесни за разнообразие от често сложни прически. Машинките за подстригване, използвани в домашни условия, от друга страна, са склонни да бъдат малко по-твърди и без необходимата гъвкавост. Най-добрите машинки за подстригване са ключът към най-добрия външен вид.

Сега нека обърнем внимание на част от характеристиките, върху които трябва да се фокусирате, когато купувате домашни или професионални машинки за подстригване:

Машинки за подстригване за домашна употреба.

  • Цена – Когато подстригвате косата си в домашни условия, Вие пестите пари. Добрата новина е, че машинките за домашно ползване са евтини.
  • Тегло – Последното нещо, от което се нуждаете, когато подстригвате собствената си коса, е машинка за подстригване, тежка като камък. Много вероятно е, че ще ви отнеме повече време, за да намалите косата си у дома, отколкото бихте го направили от професионалист във фризьорски салон. Поради тази причина не желаете ръката и китката ви да се изтощават. Лекото тегло също така означава по-лесна маневреност на устройството, което е особено удобно, когато оформяте онези труднодостъпни места.
  • Мощност – Не подценявайте важността на мощността на машинката за подстригване! По-голямата мощност означава по-малко ход на рязане, по-малко приплъзвания и по-малко косми.

Професионални машинки за подстригване

Когато става дума за закупуване на професионални машинки за подстригване, вашият списък от характеристики трябва да включва:

  • Мощност – Професионалистите се нуждаят от мощни машинки за подстригване поради различни причини, включително, че ще спестят време, когато салонът е пълен с клиенти. Освен това те ще осигурят и по-чисто оформяне на прическата.
  • Надеждност / издържливост – Ако фризьорството е вашата професия, последното нещо, от което се нуждаете, са машините, които ще се разпаднат последователно и ще изискват постоянна поддръжка. Искате машинки за подстригване, които ще издържат дълго време и могат да издържат на риска от използване по цял ден, всеки ден.
  • Ефективност – За да бъдеш професионален фризьор е необходимо да имаш нужния професионализъм и опит. В плюс е да бъдеш оборудван с професионална машинка за подстригване.

Как да поддържате машинките си за подстригване, за да издъжат с години?

Говорихме за многобройните предимства на притежаването на качествени машинки за подстригване, за домашна или професионална употреба. Ако може да си позволите да платите малко повече, отколкото за евтина машинка за подстригване, по-добре го направете! По-скъпите машинки за подстригване са и по-качествени и могат да издържат много години.

Това е, ако се грижите правилно за тях.

Дори и само някои основни грижи и поддръжка са добра основа за запазване на машинките ви за подстригване да работят максимално добре за дълго време.
Нека да разгледаме съветите за поддръжка, които ще ви дадат възможност да извлечете максимума от своите машинки за подстригване:

Почистете остриетата
Трябва наистина да се наблегне на този съвет. Най-малкото, което може да направите, е да се уверите, че областта на острието е чиста, преди да започнете да подстригвате косата си или косата на някой друг. Добрата новина е, че много комплекти за подстригване на коса идват със собствена четка и комплект за почистване; Ако не, можете да ги купите сравнително евтино, или дори да използвате старомодна твърда четка за зъби, за да влезете в всички кътчета (разбира се, това е всичко, за което ще използвате тази специална четка за зъби, нали?).

Не забравяйте да отстраните всички изпаднали косми и остатъци от областта на ножовете. Те могат да имат същия ефект като пясък, ако се настанят между остриетата. С течение на времето те могат в крайна сметка да повредят остриетата или да ги затъпят.

Дори и да си поемете дълбоко дъх и да раздухвате областта на острието е полезно. Представете си, че издухвате свещ за рождения ден.

Измийте регулаторите
Регулаторите са закопчалките, които ви позволяват да коригирате дължината на косата, която подстригвате. Те могат да станат мръсни от многократната употреба и трябва да се грижите да ги измивате старателно от време на време. Извадете ги от машините за подстригване и ги изсипете в гореща, сапунена вода. Използвайте кърпа, за да ги изтъркате, след което ги поставете на кърпа, за да изсъхнат.

Подравнете острието
Това е важна стъпка за професионалисти, които възнамеряват да подстригват косата на други хора или да ги използват в бръснарски салон / фризьорски салон. За да проверите подравняването, задръжте машината настрани и погледнете надолу дължината й. Острието трябва да е перфектно право и не трябва да има изпъкнали зъби. Кръстосано острие или свободен зъб може лесно да създаде резки. В някои случаи може да се наложи да разхлабите винтовете на машинката за подстригване с малка отвертка. Няма да е необходимо да сваляте острието, а просто да го разхлабите достатъчно, за да го върнете на място.

Смажете го
Маслото е превантивното лекарство, което поддържа вашата машинка да работи безпроблемно в продължение на много години. Ако вашата машинка за подстригване се счупи, причината често може да бъде проследена до липса на масло. Тук е правилото: нанасяйте малко масло на вашата машинка за подстригване всеки път, когато я използвате. Това е достатъчно просто, и като се придържате към това правило, то ще стане Ваш навик. И е нужно само няколко капки масло на всеки ъгъл на движещото се острие, в средата и на зъбите на острието. След това включете машината за зареждане и я оставете да работи за няколко секунди, за да позволи равномерното разпределение на маслото. Избършете излишното масло и ще бъдете готови да се върнете на работа. Процесът отнема по-малко от минута, но това е инвестиция от време, която ще плати огромни дивиденти.

Повечето машинки са с масло.

Смяна на ножа

Това често няма да се случи, особено ако сте поддържали правилно острието си. Но може да дойде време, когато имате нужда от ново острие; Когато случайно го пуснете и повредите или счупите зъбите на ножа. Промяната на острието обаче не е сложно и най-добре е да имате резервно острие на ръка, за да не прекъсвате работния си поток.

Спрей

Ако сте професионален бръснар, от вас задължително се изисква да имате спрей за машинки за подстригване в магазина. Спрейът поддържа остриетата охладени (предпазващи клиента от потенциални изгаряния), като същевременно го дезинфекцират. Освен това, спрейът намалява износването и разкъсването на острието и предпазва от ръжда.

Инвестирането в висококачествени машинки за подстригване – независимо дали са за домашна или професионална употреба – ще ви помогне да свършите работата правилно и да осигурите години на употреба. Не се съгласявайте за по-малко от най-доброто, когато става дума за нещо толкова важно, колкото за вашата коса. Подобно на всичко останало, става въпрос за разполагането на подходящите инструменти за тази работа.

Имате въпроси или коментари относно машините за подстригване или някой от нашите публикации? Не се колебайте да се свържете с нас.

Четете още

Leave A Comment

Предишна публикация:
Наръчник за фризьорски ножици Tondeo & Jaguar

Когато говорим за създаването на разкошни прически, независимо дали са по-опростени или истинско произведение на изкуството, всеки фризьор се нуждае...

Затвори