0887 62 64 89

Сравняване на моторите на машинките за коса: магнитни, линейни и ротационни машинки

Кой мотор е най-подходящ за вас?

Сърцето на добрата машинка за подстригване е механичният мотор, който задвижва ножчето. Нека да видим трите основни вида мотори на машинки, както и техните предимства и недостатъци:

1. Магнитен мотор

Магнитният мотор се среща при повечето евтини машинки на пазара. Този мотор е обикновен и в повечето случаи надежден, с няколко движещи се части. Моторът се състои от пружина и електромагнит, работещи съвместно, за да карат ножчето да вибрира напред и назад. Магнитният мотор има по-малка мощност от другите два вида, но е достатъчна за не много честа употреба.

2. Линеен мотор

Линейният мотор е подобен на магнитния, но работи с два електромагнита и няма пружина. Въпреки че скоростта на ножчето е намалена, машинките с линеен мотор имат поне два пъти по-голяма мощност на подстригването, отколкото магнитните машинки. С тази допълнителна мощност мократа коса се подстригва с лекота. Машинките с линеен мотор се използват от професионалните фризьори и са идеални за ежедневно подстригване.

3. Ротационен мотор

Ротационните мотори са двигателят зад най-мощните машинки на пазара и се продават в два модела – с AC и DC захранване. Много от моделите с DC захранване са безжични, на батерии. Въпреки че DC моделите са по-малко мощни от AC моделите, необвързаността с кабели може да бъде добре дошло удоволствие. Машинките за подстригване с ротационен мотор често са по-скъпи и се използват с приставки за подстригване на много гъста коса, както и за подстригване на кучета и коне.

Четете още

Leave A Comment

Предишна публикация:
7 неща, които трябва да знаете, преди да си направите кола маска

Или как да направите следващата си кола маска колкото се може по-безболезнена Да имате гладка кожа за лятото е прекрасно....

Затвори