0887 62 64 89

Кератиновият балсам е продукт, който се използва за подобряване на здравето на косата. Кератинът подобрява еластичността на косата. Това означава, че косата става по-здрава, по-устойчива на увреждане и по-лесна за оформяне.

Кератиновият балсам помага и за възстановяване на вече увредена коса и намаляване на цъфтенето на косата. Точно затова кератиновият балсам често се употребява от хора, които имат суха коса. Той се използва често и от хора, чиято коса е от увредена от третиране с химикали (при боядисване) или от честа употреба на уреди, използващи топлина (сешоари, преси, маши).

Има два вида кератинови балсами. Единият се използва след измиване с шампоан и се отмива преди косата да се изсуши и стилизира, а другият е без отмиване. Първият тип е най-често срещан. Вторият тип често се използва от хора с много суха коса, която има нужда от допълнително хидратиране. Балсамът без отмиване може да помогне и за предпазване от увреждането на слънчевите лъчи. Понякога хората използват балсам без отмиване само веднъж или два пъти седмично и го редуват със стандартния балсам, който се отмива.

Има много марки кератинови балсами, чиито цени доста варират. Но обикновено те са малко по-скъпи от обикновените балсами, които не съдържат кератин. Кератинът се използва доста в продуктите за коса и повечето аптеки, дрогерии и козметични магазини имат поне една марка кератинов балсам. Има и някои по-професионални продукти за коса с кератин. Те обикновено се продават в салони.

Много компании, които продават продукти за коса имат цели линии от продукти с кератин. Освен кератинов балсам, те включват кератинов шампоан, както и стилизиращи продукти с кератин. Стилизиращите продукти могат да бъдат гел, спрей и вакса. Има и някои спрейове с кератин, които помагат на косата да се сгъсти и да изглежда по-гъста, които са много подходящи за хора с оредяваща коса. Хората, които се възползват от ползите на кератина за косата си, ще направят добър избор ако използват цялата линия кератинови продукти.

Четете още

Leave A Comment

Предишна публикация:
Как да се справите с косата на мъжа ви

Слушайте, дами. Имало ли е мъж в живота ви, който е имал нужда от помощ за косата си? И не...

Затвори