Политика на връщане и замяна

Ню Реа ЕООД следва международните стандарти за връщане и отказ на поръчка, учредени от Европейския потребителски център и Комисията за защита на потребителите в България. Всеки клиент може да върне получената от него поръчка, според нашата политика за връщане и замяна на стоки. Всяка една поръчка, направена в онлайн магазин za-kosa.com, може да бъде заменена или върната в срок от 14 дни, считано от датата на предаване на куриер към клиента при следните условия и стъпки:

Замяна на продукт

Замяната на продукт става много лесно.Ако желаете да замените продукт от Вашата доставена поръчка, направете следното:

Връщане на продукт

Попълнете формата в страница Връщане на стоки и се уверите, че продуктът, който желаете да върнете отговаря на условията за връщане. Попълнете задължително:

Връщане на пари

След като получим обратно върнатата от Вас стока, ние ще възстановим сумата до 14 дни при плащане с наложен платеж. В този случай, ще получите парите си като пощенски паричен превод или по банков път на посочена от Вас банкова сметка. За получаването на паричен превод в офиса на куриера ще Ви изискат единствено лична карта.

Късни замени

При извънредни ситуации и открити дефекти можете да подмените избран артикул и в по-дълъг от стандартния срок. Тези случаи ще бъдат разглеждани от екипа на rea.bg индивидуално и ще бъдат изпълнени извън посочената тук политика.

Условия, на които трябва да отговаря продукта

Потребителят е длъжен да съхранява получените от Ню Реа ЕООД стоки, тяхното качество и безопасност по време на срока по чл. 55, ал.1 от Закона за защита на потребителите. За да бъдат върнати обратно или заменени закупените продукти, задължително условие е те да бъдат в изряден търговски вид, без да са използвани и без да е нарушена целостта на опаковката. Продуктите трябва да отговарят на вида, в който са получени от потребителя. На връщане и отказ не подлежат продукти, които не отговарят на тези условия:

Ню Реа ЕООД запазва парвото си да откаже да приеме връщането на стоката на клиента без предупреждение, при положение, че даден артикул, който е върнат от клиента, не отговаря на гореспоменатите изисквания.

Важна информация

Изложените в онлайн магазин rea.bg артикули са с реални техни снимки. Въпреки това различните монитори показват цветовете по различен начин, затова може да има цветово несъответствие между получената стока и показаната в уеб сайта. Ние полагаме големи усилия да покажем стоките в максимално реалния им вид. Желателно е, когато връщате за замяна или отказ стоки, да бъдат опаковани максимално близко до начина по който са Ви били изпратени от нас. Така шансовете да бъдат повредени по време на транспорт намаляват значително.

Отказ от поръчка

Всеки клиент може да откаже получена от него поръчка в рамките на 14 работни дни считано от датата на получаване. Желанието за отказ от поръчка от страна на купувача е необходимо задължително да бъде заявено предврително чрез формата в страница Връщане на стоки, като бъде посочена номера на поръчката. (Ще го намерите в e-mail-а с потвърждение на поръчката или във Вашия профил, ако пазарувате, като регистриран потребител). Отказани поръчки се изпращат обратно към Доставчика съгласно общите условия.

Нашата политика

Всички стоки, които биват заменяни или връщани на Ню Реа ЕООД, трябва да са в запазен отличен търговски вид с оригиналната опаковка, всичките им прилежащи етикети и аксесоари и съпътстващи документи. В случай, че някои от гореспоменатите атрибути са повредени или липсват, Ню Реа ЕООД си запазва правото да върне стоката на купувача без предупреждение.

Други разпоредби

Екипът на rea.bg запазва правото си да променя настоящата Политика за връщане и замяна по всяко време, без предизвестие, като новите условия ще бъдат публикувани на настоящата страница. Настоящата Политика за връщане и замяна важи за онлайн магазин rea.bg и за неговите клиенти (купувачи). С публикуването на евентуални промени в условията, клиентите автоматично се считат за уведомени за новите условия и ги приемат.

Последна актуализация: Март 2017

Обади се
Viber чат