0887 62 64 89

Много жени с къдрава или чуплива коса биха искали да имат права, копринено гладка коса. Това може да се постигне по няколко начина като например с преса и чрез азиатско или бразилско изправяне с продукти с кератин. Има различни марки и видове продукти за изправяне с кератин, които могат да бъдат използвани в салон от професионалист. Може да изправите косата си с кератин и вкъщи и също да получите добри резултати. Във всеки продукт за домашна употреба има инструкции, които трябва да следвате внимателно, въпреки че при повечето стъпките са еднакви.

Добър продукт за изправяне с кератин за домашна употреба можете да си купите от повечето козметични магазини. Много жени предпочитат продукти, които са произведени в Бразилия, където е открито че чрез кератин може да се изправя косата. Хубаво е да обръщате внимание на съдържанието на продуктите и да избирате такива без формалдехид, опасна, токсична съставка, която може да причини дразнене на очите, гърлото или белите дробове при вдишване.

Процедурата по изправяне започва с измиване на косата. Продуктът за изправяне се слага в шишенце с апликатор, каквото се използва при боядисване и се нанася равномерно върху косата като се избягва скалпа. Косата се сресва, за да се гарантира равномерно покритие. Цялата коса трябва да е покрита, но не е нужно да се слага твърде голямо количество, тъй като това може да направи косата да изглежда мазна до следващото миене.

Продуктът се оставя върху косата за времето, което е посочено, обикновено около 20 мин. След това той не се отмива, а се изсушава със сешоар докато изсъхне напълно. На този етап все още не са получени желаните резултати. Косата се минава и с преса, като се спазва температурата, препоръчана на опаковката. С това вече се постига копринена, права коса, на която ще се радвате няколко месеца без да трябва да използвате пресата отново. Косата не трябва да се мие около три ди след процедурата. След това е препоръчително да я миете през няколко дни.

Четете още

Leave A Comment

Предишна публикация:
Често срещани причини за косопад при жените
Косопад при жените: пет често срещани причини

Страдате от косопад? Ето и най-често срещаните причини Косопадът е нещо ужасно, независимо каква е причината за него. В тази...

Затвори