0887 62 64 89

Как да избера най-добрият балсам за мазна коса?

Да изберете балсам за мазна коса означава да изберете продукт, който ще поддържа косата гладка и подхранена в краищата без да омазнява скалпа. Хората с къса коса могат да избегнат омазняването като изобщо не използват балсам. На хората с по-дълга коса, обаче, често им се налага да използват балсам за мазна коса, който да контролира омазняването на скалпа и да подхранва краищата на косата. Важно е да вземете предвид и дали балсамът трябва да има и други функции, например да е подходящ за къдрава коса или да трябва да придаде обем.

Някои от най-често използваните в балсами за мазна коса натурални съставки са лимон, лимонова върбинка и чаено дърво. Маслата от тези растения са формулирани в един продукт, който помага да се контролира омазняването на косата. Много хора използват тези продукти, защото са направени основно от натурални и био съставки. А и много хора харесват естествените аромати на лимона, лимоновата върбинка и чаеното дърво.

Едно от важните неща, които трябва да имате предвид когато избирате балсам за мазна коса е гъстотата на продукта. Балсамите, които са твърде гъсти често съдържат много омекотяващи съставки, което може да доведе до прекомерно омазняване и наслагване на продукти на косата. Добрият балсам за мазна коса обикновено е по-гъст от шампоана, но не толкова гъст колкото са лосионите и кремовете. В случаите на много мазна коса балсамът трябва да се нанася само в краищата на косата и да се избягва скалпа.

Често хората, които използват балсам за мазна коса използват и такъв шампоан. Това е полезно за хора, които се борят сериозно с мазна коса. Шампоанът за мазна коса почиства дълбоко косата и скалпа от омазняването. Използвате на такъв шампоан е добър начин да подготвите косата си за нанасянето на балсам за мазна коса. Едно от важните неща за шампоанa за мазна коса е той да бъде безцветен и почти прозрачен. Шампоаните, които не са такива често съдържат много омекотяващи вещества.

Четете още

Leave A Comment

Предишна публикация:
Как да боядисате косата си като професионалист

Имате нужда от промяна на цвета на косата? Забравете скъпите посещения в салон. Научете се как да боядисвате косата си...

Затвори