0887 62 64 89

Заплахата от цъфтящи краища е една непрекъсната битка, която губим отново и отново. Борим се с всички сили, но въпреки това не се справяме.

Довиждане цъфтящи краища!

Използваме пресите и мaшите само със продукти, защитаващи от топлината, подхранваме дълбоко изтощените краища и дори нанасяме балсам без отмиване и кремове преди да изсушим косата си. Но някакси тези неприятни, цъфтящи краища пак успяват да се появят.

Ако сте отчаяни, че всички скъпи продукти, които използвате просто не действат, обърнете внимание на това как третирате косата си в ежедневното стилизиране. Не работете срещу защитните продукти като правите тези 10 грешки. Избягването на цъфтящите краища може да стане най-лесното нещо, ако придобиете тези навици.

1. Научете се да стилизирате коса, която не е мита един ден

Аз съм 100% сигурен, че значението на хигиената е недоизказано. Разбира се, че искаме да се къпете! Но понякога да вържете косата си на кок и да влезете за бърз душ на тялото е съвсем нормално и даже полезно. Миенето на косата през ден позволява на организма да възстанови нейните естествени масла, което прави косата мека, гладка и защитена. Може да останете изненадани, че някои прически дори изглеждат по-добре на втория или третия ден след като е измита косата.

2. Сресвайте косата внимателно и правилно

Първо, изберете внимателно вида на четката, която използвате. За ежедневно сресване изберете мека плоска четка с голяма гъвкавост. Този тип четка с лекота ще сресва заплетена коса. Бъдете внимателни – твърдите, пластмасови четки ще накъсат косата ви, ако се използват за ежедневно сресване на заплетена коса. Следващото важно нещо е да използвате четката правилно – в никакъв случай не взимайте четката и не дърпайте косата по цялата дължина от корените до краищата при първото сресване. Това ще доведе до струпването на куп заплетена коса в краищата. И сега деликатните краища на косата трябва да поемат тежестта четката да издърпа тези дебели, концентрирани възли. Това е невероятно лесен начин да увредите косата си! Вместо да правите това, сресвайте косата от краищата към корените. Внимателно срешете първо краищата, след това средната част. И чак при финалното сресване можете да прекарате четката по цялата дължина на косата.

3. Измивайте с шампоан само скалпа

Не събирайте косата си в една голяма купчина на главата и не я търкайте. Това неестествено огъване и триене на косата ви ще допринесе за цъфтенето на краищата Вместо това, оставете косата спусната надолу и нанесете шампоан на скалпа. Краищата на косата ви ще се измият от сапунената вода, която се стича надолу.

4. Подхранвайте краищата

Винаги използвайте балсам! Нанасяйте балсам директно върху краищата и го оставяйте да подейства няколко минути. Когато измивате косата, не измивайте напълно балсама (измивайте по-голямата част от него, за да не остане все пак косата мазна).

5. Сушене с кърпа

Не търкайте косата си във всички посоки с кърпата. Това кара мократа и уязвима коса да се огъва в нетипични посоки, което води до накъсване. Вместо това, увийте кърпа около главата си и натискайте различните части, за да се попие влагата от кърпата.

6. Сресвайте мократа коса с гребен с широки зъби

Както знаем от съвет номер 5, мократа коса е предразположена към увреждане. За съжаление, няма как да не я сресвате, ако искате след това да я стилизирате. За да бъдете възможно най-нежни с чувствителната коса, си купете гребен с широки зъби, който да използвате за сресване на мокра коса. За разлика от нормалната четка, гребенът с широки зъби се плъзга леко през косата и можете да сресвате косата си без да причинявате много накъсване.

7. Сушенето на косата: знайте каква е целта

Цел: сушене с цел постигане на краен резултат и стил
Ако сешоарът ще е единственият уред с топлина, който ще използвате, постарайте се да избягвате попадането на директна топлина върху краищата, освен ако не е крайно необходимо. След като изсушите корените и средната част на косата, след това насочете сешоара към краищата, използвайки четка.

Цел: сушенето е само първата стъпка от стилизирането
Ако след сешоара ще използвате друг уред за стилизиране, категорично избягвайте директното сушене на краищата. Вместо това се концентрирайте в корените и горната част на косата, а оставете краищата да се изсушат колкото може само от страничната топлина, която достига до тях при сушенето на корените.

8. Изправяне на косата

Когато изправяте косата, винаги използвайте четка или гребен. Отделете кичурът, който ще изправяте, срешете го и след това прекарайте пресата по косата веднага след гребена. Това привежда коса в една посока и намалява риска от изправяне на кичур коса в смачкано или свито положение, което води до увреждане и цъфтящи краища.

9. Къдрене

Вместо да започвате къдренето от краищата към корените, започнете от корените и насочвайте косата чрез завъртане нагоре. Започването от краищата означава, че те поемат най-много топлина за най-дълго време. Докато при започване от корените, корените са тези, които последни са изложени на топлина. По този начин корените ще приемат само толкова топлина, колкото е нужно, за да се запази прическата.

10. Подстригвания

Неизбежно ще имате нужда от подстригване в някой момент, за да се справите с цъфтящите краища. Но ако се грижите за тях, няма да се налага да правите това толкова често. Правилната грижа ще ви позволи да разредите подстригванията и да ги правите на всеки шест-осем седмици, а може би и по-рядко. Просто обръщайте внимание на косата си. Ако забележите отделни цъфтящи косми, вземете ножицата и се погрижете за тях на момента. Ако не го направите, косъмът може да се раздели по цялата дължина до корена и да доведе до още по-сериозно увреждане.

Всички сме съгласни, че здравата коса е трудна за поддържане. Преборете се с цъфтящите краища като се съобразявате с тези лесни съвети в ежедневната грижа за косата си. Косата ви ще ви заобича и ще изрази любовта си като изглежда красива и блестяща и всички останали ще я забелязват!

Четете още

Leave A Comment

Предишна публикация:
Поддръжка на ножа на машинка Ermila Super Cut 2

За добра и дълготрайна работа на режещите елементи на професионалната машинка за подстригване Ermila Super Cut 2 е важно те...

Затвори