0887 62 64 89

Съвети за коса за хора, които често пътуват със самолет

Мобилизирай косата си

Точно сте кацнали, грабвате багажа си от лентата за багаж, влизате в тоалетната на летището и …. о,ужас. Да, говоря на вас и вашата променена от атмосферните условия коса.
Чуйте ме, дами: пътуванията могат да нарушават значително навиците ви го не трябва. С малко планиране, търпение и креативност, можете да освободите косата си от напрежението по време на пътуване.

Минаване през проверките на ръчен багаж

С правилото за носене на течности до 100 мл. е трудно да поберете шампоана си в ръчния багаж. И освен ако хотелът, в който отивате не предлага качествени продукти за коса, отговарящи на вашия тип коса, със сигурност предпочитате да не използвате шишенцата в банята на хотела.

Ако искате да пътувате само с ръчен багаж, попитайте вашия фризьор за мостри на шампоана и балсама на любимата ви марка, или изсипете част от големите бутилки в малки непропускливи пластмасови контейнерчета за пътуване.

Съвет: Същото може да се каже и за уредите за коса. Ако не ви трябва дифузер, сешоарът в стаята на хотела ще свърши работа. А ако пътувате с компания, се разберете кой ще носи преса, маша или други уреди, които може да си разменяте.

Помислете предварително за прическите си

За съжаление не може да вземете всичко, което имате вкъщи с вас и това се отнася и за нещата за коса. Преди да тръгнете, помислете за прическите си, за да можете да решите какви продукти и уреди да носите и кои да оставите вкъщи. Ако знаете, че ще прекарате повече време на плажа отколкото в банята на хотела, оставете ролките си у дома. Ще им липсвате, но ще го преживеят.

Съвет: Заменете обикновените фиби за коса с фиби от типа „spin pin“, които държат по-добре косата.

Усъвършенствайте уменията си за прибиране на косата

Понякога просто не можете да избегнете дните, в които косата ви изглежда зле, особено когато пътувате до места с особено време (дъждовно, влажно и тн.) Можете да се справите със ситуацията с лесни прически, които са подходящи за всеки повод.

Опитайте с връзване на опашка при пътуване по работа, небрежна плитка на плажа или кок за вечерите в града.

Съвет: Носете празна бутилка за вода в куфара си и я напълнете с вода възможно най-скоро след кацане, за да започнете процеса на рехидратиране.

Намалете консумацията на коктейли

В допълнение към повишената консумация на алкохол, пътуванията лишават организма от нужната му вода и това важи и за косата. Пийте повече вода, за да е хидратирана и щастлива косата ви.

Релаксирайте, все пак сте на почивка

Знам, че искате снимките ви да станат перфектни (или поне да стават за Facebook), но не искате да прекарате цялото време мислейки как изглежда косата ви, нали? Пътуванията са чудесен момент да дадете малко почивка на косата си от честото сушене, изправяне, къдрене и др., които й причинявате ежедневно.

Оставете я да изсъхне сама и я сплетете на плитка – просто се забавлявайте!

Четете още

Leave A Comment

Предишна публикация:
Какви са различните методи за депилация?

Депилацията представлява премахване на космите над повърхността на кожата и се използва за техники, които не включват премахването на целия...

Затвори