0887 62 64 89

7 необикновени начина да използвате сухия шампоан

Освен очевидния …

Много от нас са пристрастени към използването на сухия шампоан за удължаване на времето между издухванията. Освен че прави чудеса за освежаване на косата, той е страхотен за още толкова много разкрасителни процедури!

Създава идеалната текстура

Пробвайте да нанесете няколко слоя лак за коса и сух шампоан. „Понякога държа сухия шампоан в лявата ръка и лака в дясната, обръщам надолу главата на клиентката ми и пръскам с кръгови движения“ – казва креативният директор на REF. – грижа за косата и стилист Dale Smith. Това също може да се направи последователно с единия и другия флакон. Наслояването и на двете придава на косата лекота и идеална текстура, на каквато се възхищавате на модния подиум.

Оформя по-добре вдигнатата коса

Добавянето на текстура и форма придава на вдигнатата коса издръжливост и помага да се задържат фибите, без да се изплъзват – казва Мирза Батанович, преподавател и стилист на екипа на Eufora Global.

Удължава времето между боядисванията

Когато се налага да прикриете тъмните корени на русата коса, сухият шампоан може да бъде вашето спасение – казва Андре Рикард Шалон във Филаделфия.

Придава допълнителен на обем

„Ако нямам време или просто ме мързи, ще прокарам продукт за изправяне през косата си и толкова“ – казва Кристин Басет от beautyxpose.com. „Но това често оставя косата ми малко по-сплескана, отколкото ми харесва.“ За да добави малко сексапил, тя напръсква сух шампоан от корените до средата на косата, сресва и получава моментален обем.

Предпазва къдриците от слепване

„Независимо колко реша къдриците си (след използване на маша), те винаги намират обратния път една към друга“ – казва Басет. За да избегне това, Басет напръсква със сух шампоан цялата коса, за да не се прилепват къдриците й една към друга.

Премахване на наелектризирането

Ако смятате да използвате сух шампоан, за да се отървете от наелектризирането, косата трябва да е чиста, преди да я напръскате.

Използвайте като дезодорант против изпотяване

„Използвал съм детоксикиращият сух шампоан и като дезодорант против изпотяване“ – казва Али Уеб, основател на Drybar. Активните съставки, които абсорбират мазнините, също попиват и влагата под мишниците. Като допълнителен бонус, формулата мирише приятно.

Четете още

Leave A Comment

Предишна публикация:
Absolut Repair Lipidium – липидна реконструкция на косата стъпка по стъпка

Невероятната система за комплексно възстановяване Absolut Repair Lipidium ще върне на вашата косата блясъка, здравият вид и сила само за...

Затвори