0887 62 64 89

Балсамите винаги са били едни от онези трудни стилизиращи продукти, които трябва да овладеете. От много време се обсъжда дали ежедневната употреба на балсам в действителност помага на косата ви или я наранява. И въпреки че наистина зависи от структурата на косъма (и балсама, който използвате), има някои неща, които трябва да знаете за най-добрия приятел на шампоана. В тази насока ще разгледаме подробно 10 неща, които може би не знаете за вашия балсам – включително и как да го използвате за стилизиране.

1. Използвайте балсамите без отмиване за стилизиране

Балсамите без отмиване могат да направят много за косата ви под и извън душа. Ако искате да постигнете ефекта на големи морски вълни, напръскайте малко количество балсам без отмиване на влажна коса, срешете и сплетете на плитка. Ще имате буйни къдрици за нула време.

2. Обуздайте развяващите се коси с твърд балсам

Имали ли сте от онези дни, когато просто не можете да изгладите развяващите се коси? С използването на малко количество твърд балсам лесно можете да обуздаете тези досадни бебешки косъмчета. Твърдият балсам може също така да подчертае секси опашката, зализана назад.

3. Намалете зимната сухота

През студените зимни месеци косата се изсушава. Ако нанасяте дълбоко подхранващ балсам директно върху скалпа веднъж месечно, сухите люспи ще бъдат премахнати, оставяйки косата ви мека и гладка.

4. Обърнете в обратен ред ритуала си под душа

Това може да звучи налудничаво, но нанасянето на балсама преди шампоана всъщност ще увеличи обема на косата ви. Експерти твърдят, че когато се къпете, балсамът никога не се отмива напълно. Оставането на част от балсама след душа може да направи косата ви по-тежка, намалявайки обема й. Обръщането на този навик е бърз начин да създадете допълнителен обем.

5.Слагайте балсам дори когато пропускате едно миене

От миенето на косата всеки ден краищата й може да изсъхнат и да започнат да цъфтят. Ограничаването на навика да миете косата с шампоан всеки ден ще я направи по-здрава, но запомнете – не пропускайте балсама. Без балсам тя може да стане суха, склонна към накъсване и начупване.

6.Изберете балсам според структурата на вашата коса

Избирането на балсам може да е трудно, но най-добрият начин да вземете решение относно балсама е въз основа на структурата на косата ви. Ако имате тънка коса, изберете балсам за обем, а ако имате гъста и склонна към омазняване коса – изберете балсам с формула с по-малко масла. Избирането на подходящата формула може драстично да промени косата ви.

7.Избягвайте корените

Изключително важно е да избягвате корените, когато нанасяте балсама. Започвайки от краищата и разресвайки балсама до средата на косата си, е най-добрият начин да я хидратирате там, където има най-много нужда.

8.Дълбокото хидратиране може да запази цвета по-дълго

Дълбокото овлажняване е още по-важно за дамите, които боядисват косата си. Използването на маска за коса ще осигури запазването на цвета за по-дълго с всяко измиване, като запечатва боята и защитава кутикулата на косъма.

9.Избяквайте продукти на базата на силикон

Балсамите би трябвало да добавят подхранващи съставки и блясък на косата ви. Чрез употребата на продукти със силикон вие отнемате на косата си естествените й хранителни вещества, затова търсете етикети с надпис „без силикон“.

10.Не е необходимо редовно да сменяте балсама си

Въпреки че може би си мислите, че косата ви „привиква“ към балсама, това е мит. Вместо да изхвърляте любимите си продукти, вложете малко средства в изчистващ шампоан. Използвайте го веднъж на две седмици, за да намалите остатъците от балсама.

Четете още

Leave A Comment

Предишна публикация:
Основни консумативи, без които вашият салон не може да функционира!

За безпроблемно работещ и процъфтяващ фризьорски салон са необходими консумативи, и то много! Позволете ми да отбележа, че ... истинската...

Затвори