0887 62 64 89

Съвети за боядисване: как да постигнете визия на косата като от салон вкъщи

Боядисването на косата вкъщи е лесно с тези прекрасни съвети.

Ако имате нужда от разкрасяване на цвета, но нямате средства да отидете в салон, можете да постигнете визия като от салон вкъщи като следвате следните полезни съвети!

Започнете с правилните материали

Вашият фризьор не просто отваря една кутия боя за коса, слага я на косата ви и се надява на най-добри резултати. Затова и вие нe трябва да правите това. За наистина професионална визия, трябва да се снабдите със следните материали:

 • Кърпа или пелерина, за да покриете рамената и гърба си. Ако ще боядисвате редовно косата си вкъщи, си заслужава да си набавите пелерлина като тези, които използват в салоните. Потърсете магазини, които зареждат салони или онлайн магазини.
 • Пластмасова купичка и четка, същите като на фризьорите. Тези неща също могат да се купят лесно от магазини, които зареждат салони или от онлайн магазини и с тях нанасянето на боята е много по-лесно, отколкото да се опитвате да изстискате боята директно върху косата си. С четката ще си осигурите равномерно нанасяне на боята и тя ще ви позволи да „рисувате“ с боята в по-трудните области като челото, ушите и задната част за врата.
 • Вазелин и влажна кърпа. Използвайте вазелина около линията на косата, за да избегнете изцапването на кожата, а влажната кърпа използвайте да почистите ако боята се разтече по кожата.
 • Подходяща боя. На пазара има толкова много марки бои за коса, че понякога е трудно коя да изберем. Изборът на подходяща боя е важно решение към, което трябва да се отнесете много сериозно. В онлайн магазина за професионална козметика за коса – rea.bg ще откриете само утвърдените марки професионални бои за коса.

Преди да се боядисате:

 • Проверете дали цвета на боята съответства на цвета на кожата ви. Някои бои изписват на кутиите дали цветът е подходящ за топъл или студен цвят на кожата. Ако не сте сигурни какъв цвят е подходящ за вас, може да се консултирате с някой от нашите консултант. Той ще ви предложи подходящи варианти в зависимост от цвета на косата и кожата ви.
 • Тествайте боята. Тестването може да ви се струва загуба на време, но то може да предотврати грешки. Ако цветът ви стане много по-тъмен от очакваното, или ако новият ви цвят се смеси със стария и се окажете с оранжева коса ще се радвате, че сте тествали боята преди това. Същото важи и за теста за чувствителност на кожата. По-добре да разберете, че сте алергични към боята като я тествате, отколкото след като я нанесете на цялата си коса.
 • Не правете по няколко процедури на косата едновременно. Не боядисвайте косата си, особено с перманентна боя ако наскоро сте я изправяли или къдрили трайно. Изчакайте поне две седмици между двете процедури или рискувате да увредите косата си ужасно много.
 • Измийте косата си в деня преди да я боядисате и се е уверете, че е чиста. Използвайте детоксикиращ шампоан, за да премахнете следите от стилизиращи продукти.
 • Изгответе си план за действие. Ако просто трябва да покриете израсналата коса в корените или да освежите цвета си ще трябва да следвате различен план от този, който трябва да следвате когато боядисвате косата си за първи път от известно време или я боядисвате в коренно различен цвят. Знаейки колко дълго да стои боята и къде по-специално да я нанесете преди да започнете да се боядисвате, ще ви помогне да постигнете по-добри резултати.
 • Не забравяйте да вземете предвид вида на косата ви и състоянието й. Има причина защо специфични цветове като например шоколадово кестенявото изглеждат толкова наситени и жизнени на един човек и токова убити и тъмни на друг. Видът на косата и състоянието й имат огромно значение за това как един и същи цвят ще изглежда на различни хора и е хубаво да имате това предвид. Ако косата ви е тънка или е третирана, като например изрусявана или трайно къдрена, цветът ще изглежда по-светъл от очакваното.
 • Купете си достатъчно боя за вашата дължина на косата. Една кутия е достатъчна за къса и дори средно дълга коса (в зависимост от гъстотата й), а за по-дълга и по-гъста коса са нужни две, а понякога дори и три кутии.

Грижа за косата след боядисване:

 • Изчакайте с миенето на косата. След като измиете боята и нанесете балсама от кутията се въздържайте да миете косата си отново поне 48 часа.
 • Променете шампоана си с такъв, който е подходящ за боядисана коса. Ако вече не използвате специален шампоан и балсам за боядисана коса, вземете си такива. Те ще подхранят косата ви и ще помогнат цвета да избледнява по-бавно.
 • Избягвайте когато можете дейности, които увреждат косата като например сушенето със сешоар и редовно подхранвайте косата си с различни продукти, за да има красив вид.

Четете още

Leave A Comment

Предишна публикация:
Регулиране на нож с 2 отвора на машинки за подстригване WAHL

Когато ножът се свали за смяна или почистване, се налага отново да бъде регулиран. Във видеото може да видите стъпка...

Затвори