0887 62 64 89

Как да боядисаме косата си – вкъщи или в салон?

Най-голямото предизвикателство при боядисването вкъщи е да изберете правилния цвят на боята, така че да получите желания резултат. Докато вървите към аптеката или козметичния магазин и се опитвате да решите каква боя за коса да си купите, предполагам си мислите за няколко неща: „Дали да избера цвета по картинката на кутията на боята? Дали да се опитам да разгадая графиката на рафта? Дали да обърна внимание на инструкциите на гърба на кутията?“

Имайте предвид с какво разполагате преди да изберете цвета на боята

Преди да започнете пътуването си в света на боядисването, обърнете внимание на това, с което разполагате. Това означава да знаете отговорите на основни въпроси като „Какъв е естественият цвят на косата, или както професионалистите биха попитали какво е неговото ниво и тон? Какъв е процентът на сиви коси?“

След като имате отговорите на тези въпроси е добре да се боядисате в цвят, който е с най-много 2 нива по-различен от нивото на естествения цвят. Не е добре да правите сами драстични промени в цвета си. Освен това златното правило на боядисването е да знаете, че боята няма да изсветли вече боядисвана коса. Това е една от най-големите грешки. Изсветляването на косата може да се направи единствено с продукти за изрусяване като обезцветители и други продукти, които премахват цвета на косата, които обикновено се продават само в специализираните магазини или фризьорските салони.

Многоизмерни бои за коса за домашна употреба?

Идва ред да споменем и многоцветните или триизмерни бои за коса, които обещават да постигнете резултат само в една стъпка. Единственото, което може да кажем за тях е, че те не съществуват. Единственият начин да постигнете такъв резултат е да си направите кичури. Това е!

Добре е да знаете

Преди да излезете от магазина се уверете, че имате достатъчно количество боя. Повечето бои за коса са известни с това, че съдържат сравнително малко количество боя. Ако косата ви е по-дълга от средата на главата е добре да си вземете две или три опаковки боя. По-добре да ви остане боя, тъй като винаги може да използвате неотворената кутия в следващото боядисване.

Не забравяйте

Прочетете инструкциите внимателно. Намерете си стара тениска, която може лесно да съблечете преди да вземете душ или ако си миете косата на мивка облечете си нещо без яка. Пригответе си стари кърпи и шампоан и балсам (в кутията на боята ако тя е за домашно ползване обикновено има малка тубичка с балсам). Нанасянето на боята е също толкова важно колкото и изборът на цвят.

Най-добре е да нанасяте боята на малки и равномерни части от косата. Не може да нанесете боята на цялата коса (както нанасяте шампоан например) и да очаквате добри резултати. Ако беше толкова лесно, тази статия щеше да е излишна, професионалните фризьори нямаше да ги има и всеки щеше да има красив цвят на косата! Също така трябва да внимавате да нанасяте боята само по главата. Изчистването на боята от плочки, постелки, завеси за баня и кожа може да се окаже трудна задача, а понякога дори невъзможна.

Професионално боядисване

Ако всичко, което описахме ви изглежда като твърде много работа, може и да сте прави, но избирането на правилния салон, в който да се боядисате може да се окаже не по-малко предизвикателство от избирането на боя от магазина. Най-добрият начина да откриете добър салон е с питане. Огледайте се за хора с цвят на косата, който харесвате. Потърсете колежка или майка на някое дете от училището на вашето дете или дори случайна жена в магазина или фитнеса и попитайте къде се е боядисала. Хората се чувстват поласкани когато сте забелязали нещо в тях. Това е комплимент за всяка жена и повечето с удоволствие ще ви кажат в кой салон ходят.

Четете още

Leave A Comment

Предишна публикация:
Знаете ли коя четка за коса за какво се използва?

Всичко, което трябва да знаете за разликите между четките за коса Ако използвате една и съща четка за коса откакто...

Затвори