0887 62 64 89

Докато се стараете да придадете добра форма на къдриците си и решавате проблема със заплитането, се оказва, че грижата за къдравата коса отнема много повече време, отколкото за естествено правата.

Вижте най-добрите хитрини за къдрава коса, които ще разрешат проблемите и ще подобрят нейния вид.

От измиването с балсам до най-добрите смартфон приложения против заплитане, тук има няколко чудесни начина да отдадете на вашата къдрава коса цялото внимание, което заслужава, за да изглежда великолепно.

1. Превърнете тениската си във вашата нова хавлия

Хавлиите просто са вредни за косата, водят и до заплитане, и до накъсване. Ръчно тъканият памук е най-добрият избор, но ако не искате да инвестирате в скъпа хавлия, просто използвайте тениска. Дори и да е по-мека, пак не трябва да триете косата си с плата или да я извивате, когато е покрита с тениската. Потупайте и внимателно и притиснете косата с тениската, за да изглежда по-добре след като я изсушите.

2. Превърнете балсама в своя шампоан

Измиването с балсам определено е един от най-добрите трикове за къдрава коса. Пак може да ви е нужен пречистващ шампоан от време на време, но използването на балсам вместо шампоан ще запечата влагата в къдриците ви много по-добре, придавайки им блясък и обем. Пробвайте измиващи балсами, които измиват косата толкова добре, колкото шампоана, без да отмиват естествените мазнини от нея.

3. Запазете къдриците си непокътнати с мрежа за коса

Ако имате фини къдрици, най-добрият начин да запазите формата им, докато миете косата си, е като използвате мрежа за коса. Не ви е нужна гъста мрежа като тези, които се използват в индустрията за красота, вземете си мрежа като за риболов. Като я използвате всеки път, когато мокрите косата си, ще може да я измивате без да се нарушава структурата на къдриците.

4. Сресвайте от краищата към корените

Дали ще се сресвате или ще нанасяте балсам, един от най-добрите съвети за къдрава коса е да работите в посока нагоре – от краищата към корените. Ако започнете от корените, с балсам или с едър гребен, може да се натъкнете на неприятности, докато разресвате заплитанията и ще накъсате косата. Не използвайте четка, освен ако не е специално направена за разресване на къдрава коса, без да я уврежда.

5. Овладейте заплитането с правилното приложение

Използването на твърде много крем против заплитане може да създаденаслагване, така че по-добре да проверите времето, преди да решите да нанесете продукт против заплитане. В приложението Curls On the Go (достъпно в магазина за приложения App Store и Google Play) има прогноза за заплитане на косата според времето. То дори може да препоръчва продукти, в зависимост от влажността и други метеорологични условия. Друго отлично приложение, което предлага същата услуга, е Avon’s Frizz Outlook (на разположение само в App Store), което определя нивото на абсолютната влажност, правейки лесно определянето на количеството продукт, който ви е нужен всеки ден.

6. Придържайте се към „добрия“ силикон

Повечето видове силикон не са водоразтворими, което ги прави „лоши“, защото създават наслояване, което трудно се премахва. Пречистващите шампоани го отстраняват, като използват сулфати, които изсушават косата. Определено един от най-добрите трикове за къдрава коса е да търсите „добри“ силикони в продуктите за коса (стеарокси диметикон, диметикон кополиол или бехенокси диметикон). Тези, които трябва да избягвате, включват цетил диметикон, цикометикон, стерилов диметикон, циклопентаксилоксан, цетеарил метикон, диметикон, триметилсилиламодиметикон, диметиконол и амидометикон.

7. Придържайте се към продукти за коса от една марка

Лоялността към марката може да се окаже много полезно за къдриците ви. Като използвате продукти за коса от една линия може да сте сигурни, че те са създадени да си взаимодействат добре един с друг, вместо различните формули на различните марки, които работят една срещу друга.

8. Подхранвайте с балсам докато тренирате

Една от най-добрите хитрини за къдрава коса е да тренирате с балсам. Използвайте стилизиращ крем, преди да приберете къдриците си и ефектът ще е по-добър заради повишената телесна температура.

9. Поддържайте пода без косми

Разресването не е нужно да включва дълго чистене след това. Просто покрийте пода с прозрачно фолио докато се разресвате и изхвърлете наведнъж всичките косми.

10. Използвайте сатенена калъфка

Бореща се срещу заплитането на косата докато спите, както никой друг плат, сатенената калъфка е един от най-ефективните трикове за къдрава коса, който вече би трябвало да използвате.

Четете още

Leave A Comment

Предишна публикация:
11 съвета за обемна, здрава коса

Дори ако не сте родени с рядка коса, може да забележите, че с годините опашката ви става по-тънка. Изпълнете косите...

Затвори