0887 62 64 89

Дори ако не сте родени с рядка коса, може да забележите, че с годините опашката ви става по-тънка. Изпълнете косите си с тези лесни указания

Косата е тази част от тялото ни, която ни се иска да е по-пълна. И въпреки че някои жени се раждат с тънка коса, при много от тях тя се сгъстява с времето. „Обикновено жените страдат от накъсване или косопад в следствие на третирането с химикали или преса, но виновникът може да бъде и здравословен проблем като анемия или проблем с щитовидната жлеза“, казва Франческа Фуско, асистент клиничен професор по дерматология в университета Маунт Синай. Други чести причини включват стрес и хормонални изменения (на жените може да им пада косата до една година, след като родят). Ако забележите драматично и необяснимо падане на косата, отидете при лекаря си. За всички останали: Опитайте тези прости, сгъстяващи косата действия!

Продукти и третиране

Поддържайте я чиста

Колкото повече скърца от чистота рядката коса, толкова по-добре (и по-плътна) ще изглежда. Също както кожата на лицето, в тъканта на скалпа се задържат много бактерии, които, в комбинация с мазнини, могат да утежнят косата и с времето да възпрепятстват здравия растеж от фоликулите. Измивайте ежедневно с шампоан с измиваща формула. Опитайте L’Oreal Professionnel Volumetry shampoo, който съдържа антибактериална, дълбокопочистваща силицилова киселина. След това нанесете балсам само в краищата до средата на дължината.

Правете масаж на скалпа

Скалпът е здравата основа на вашата коса – поддържайте го здрав и косата ви ще расте здрава. Веднъж седмично заменяйте обичайния шампоан с ментолов или с мента, които стимулират кръвообращението, и го втривайте с масажни движения в скалпа (отстрани, тила и темето) с възглавничките на пръстите в продължение на две минути, след това изплакнете.

Дълбоко подхранване

Ако сте „омъжени“ за пресата за коса или сте пристрастени към кичурите, това може да ви повлече по бързия път към рядката коса. Високата температура и прекомерното третиране с химикали може да отслаби и изсуши косата, което води до накъсване, наречено трихорексис нодоза и може да деформира фоликулите на косъма, възпрепятствайки здравия растеж на косата. Веднъж седмично след измиването с шампоан старателно втрийте подхранваща маска в скалпа и косата и след три минути изплакнете.

Избирайте внимателно продуктите

Спрейовете и пяните за обем са като шушлякови якета: Създават илюзията за обем. И двете съдържат полимери, които покриват косата и я правят да изглежда по-обемна, препоръчваме ви спрей формула за права коса и пяна за добавяне на сила на къдриците. Ако използвате спрей, разпределете го равномерно на влажна коса от корените до краищата. Опитайте: REF. 215 – Спрей за обем – 300 ml.

Вкарайте в играта лака за коса

Той прави повече от това да задържа прическата ви на място. Лакът за коса е много силен, освен това можете да го почистите с четка в движение. Той придава на косата това удивително плътно, нелепкаво усещане с малко повече обем. Опитайте: DS – Лак с екстра силна фиксация – 300 ml. Той съдържа не парабени, оцветители, парфюми и е с UV-защита.

Тайни за оформяне на прическата

Вземете си по-голяма гъба за кок

Гъбите увеличават размера ви по много начини. Използвани на косата, те „могат да заблудят всеки да си мисли, че имате много гъста коса“. Вържете се на висока опашка. Сложете гъбата около ластика, вдигнете нагоре опашката, после приплъзнете гъбата до върха на опашката. Завийте го до основата, като разпределяте равномерно косата около гъбата.

Почувствайте топлината

Топлите ролки са идеални за създаване не само на големи вълни, но и за повдигане в корените и обем, който машите не могат да направят. Освен това те не са толкова горещи и много по-малко увреждат фината коса. Повдигнете няколко участъка суха коса от горната част на главата, увийте краищата около ролката и я завийте надолу към скалпа. След 15 минути свалете ролките, прокарайте пръсти през косата и завършете, като напръскате цялата коса с лак.

Оформяйте с четката нагоре

Кръглата четка с естествен глигански косъм – мечтата на жените с гъста коса за приглаждане – е много неподходяща за фината коса. Тя толкова опъва косъма, че прави кутикула гладък и тънък, докато керамичната кръгла четка ви помага да оформите и поддържате малко повече обем. За да си направите супер обемно издухване, увийте всеки кичур коса около четката, повдигнете нагоре и насочете сешоара към корените. Опитайте: Четка естествен косъм „Палисандър“ ф 37 / 76.

Цветове и подстрижки

Направете си кичури

„Да виждаш нещата“ обикновено не е хубаво, освен ако това, което виждаш, не е повече коса … а кичурите могат да направят това да се случи. Цветната гама и дълбочината създават сенки и 3-D ефект, така че косата изглежда по-гъста. Поискайте вашият колорист да ви направи дебели кичури отпред на косата до лицето, които постепенно да стават по-тънки към темето и оставете долните пластове небоядисани за по-естествен ефект (помолете вашия колорист да използва изсветляващ агент на базата на масла, който съдържа до 70% масло и леко повдига цвета, докато подхранвате с маска и предотвратява накъсването). Накрая сложете гланц, който придава блясък и – изненада! – придава повече обем. Гланцовете отлагат пигменти в кутикула на косъма, което прави косата да изглежда по-гъста. Посетете фризьорския салон или използвайте домашна версия.

Открийте златната среда (нюанс)

Блондо-холици, обърнете внимание – много светлите цветове на косата мамят окото да си мисли, че вижда скалпа, което прави косата да изглежда по-рядка. Но и супер тъмната коса също не ви прави услуга, защото контраста прави дори най-малкото показване на скалпа забележимо. Най-добрият нюанс, е светло до средно кафяво, което ще направи косата да изглежда по-гъста, без да привлича внимание към скалпа.

Започнете да подрязвате косата си

Едно обикновено подрязване също може да ви осигури малко обем. Тънката коса лесно се утежнява, затова винаги препоръчвам на клиентките си с дълга коса да я скъсят с няколко сантиметра за моментален обем. Ако косата ви е изтъняла от увреждане, направете си къса подстрижка, за да премахнете изтощените краища и за да изглеждат долните пластове коса по-гъсти. Ако искате да постигнете цялостен обем, добавете дълги пластове (късите може да изглеждат рошави).

Четете още

Leave A Comment

Предишна публикация:
Правилни ли са навиците ви за обезкосмяване на тялото?

Повече от 4000 читатели на блога на REA.bg разкриват какво правят с окосмяването по устните, краката, долните участъци и други....

Затвори