0887 62 64 89

Как да повдигнем корените и да придадем обем на косата си?

Когато косата ви е сплескана, без обем и е почти невъзможно да я оформите в красива прическа значи е време да промените навиците си по отношение на грижата за косата. Придаването на обем може да се окаже трудно когато косата ви е тънка и фина или когато е увредена от стилизирането с топлина и химични продукти.

Въпреки че имам много гъста коса и на мен ми се случва косата ми да е безжизнена и без обем когато е изложена на топлина или влажност или когато точно съм я измила. Но аз съм открила няколко стилизиращи техники и продукти, които могат да повдигнат корените и да придадат обем на косата ми, независимо от времето навън. Ето няколко ефективни начина да повдигнете коренете и да придадете обем на косата, без значение какъв тип е косата ви:

1. Не сушете косата си веднага след къпане.

Оставете косата ви да съхне от само себе си поне за 20-30 мин. преди да започнете да я сушите и оформяте и ще имате по-големи шансове за обемна коса. Твърде многото топлина на мокра коса кара косата да се къса и прави много трудно постигането на обем.

2. Използвайте редовно шампоан за обем.

Когато искате да постигнете траен обем, използвайте шампоан за обем, който почиства скалпа и същевременно ще добави здравина и обем на косата. Ако имате тънка, безжизнена коса, която трудно се оформя, може да използвате редовно шампоан за обем, за да й придадете блясък и лекота.

3. Сушете косата със дифузер.

Когато сушите косата си, използвайте дифузер, който разпределя равномерно топлината и повдига корените. Преди да започнете сушенето, нанесете защитен спрей срещу топлината, за да предотвратите прекомерното увреждане. Можете да увиете косата си около пластмасови клипси на дифузера и да сушите с кръгови движения, за да придадете повече обем. Докато сушите леко издърпвайте корените на косата далеч от скалпа за равномерно изсушаване и лифтинг ефект.

4. Използвайте голяма, кръгла четка докато сушите косата.

Без значение от дължината на косата ви, можете да добавите обем като използвате голяма, кръга четка, за да повдигате нагоре косата около скалпа докато сушите. Това ще оформи косата и незабавно ще придаде обем. Запазете тази прическа и обема чрез нанасяне на не много силен лак за коса или пяна!

5. Пробвайте гел за обем.

Ако косата ви губи обема си по средата на деня или когато влажността се покачи, придайте й обем чрез гел за обем. Може да нанесете с масажни движения малко количество гел преди да изсушите косата си, за да я повдигнете от корените и да я защитите от факторите на околната среда.

Качественият гел за обем може да придаде и блясък на косата ви без да я слепва и да я запази блестяща и гладка, дори когато използвате преса или маша.

Придаването на обем не винаги е лесно, но има няколко неща, които можете да правите, за да повдигнете косата си от корените и да я направите обемна, независимо от нейния тип или прическата. Използвайте тези съвети, за да придадете обем на безжизнената, сплескана коса и да имате красива, блестяща и обемна коса през целия ден!

Четете още

Leave A Comment

Предишна публикация:
Moser 1400 – грижа за ножа (видео)

За да имате изправна и безпроблемно функционираща за по-дълго време машинка Moser 1400, спазвайте следните правила поддръжка: след подстригване, а...

Затвори