0887 62 64 89

Това ще спаси косата ви, до голяма степен.

Балсамите винаги са били едни от тези трудно за овладяване продукти за коса – като например дали ако се използва всеки ден всъщност помага или вреди на косата ви? И въпреки, че всъщност зависи от типа коса (и балсама, който използвате), има някои неща, които трябва да знаете за най-добрия приятел на шампоана. Тук ще обърнем внимание на 9 неща, които може и да не знаете за балсамите.

От тях стават много добри стилизиращи продукти

Балсамите за коса без отмиване, могат да направят много за вашата коса, както по време на къпане така и след това. Ако търсите леки морски вълни, впръскайте малко количество балсам без отмиване, за да намокрите косата, срешете и сплетете. Ще имате дебели вълни за нула време.

Балсамите хидратират фоликулите ви

През студените зимни месеци, косата има тенденцията да изсъхва. Като прилагате балсам за дълбока маска директно на скалпа ви, веднъж месечно, сухите люспи ще бъдат елиминирани, като вашата коса ще остане мека и лъскава.

Трябва да нанасяте балсама преди шампоана

Това може да ви се стори лудост, но използването на балсам преди шампоана, всъщност може да доведе до увеличаване на обема на косата ви. Експертите казват, че когато се къпете, балсамът ви никога не се измива напълно. Да оставите балсам след душа, може да натежи косата ви, като така за съжаление намалява обема и. Обръщането на този навик може бързо да поправи това, като създава допълнителен отскок на косата.

Един и същи балсам няма да върши работа на всеки

Да си изберете балсам, може да бъде трудно, но най-добрия начин, за избор, е основан на типа на косата ви. Ако имат тънка коса, вземете балсам за увеличаване на обема. А ако имате гъста, мазна коса, изберете балсам, чиято формула съдържа по-малко мазнина. Избора на перфектна формула, може да доведе до драстична промяна на косата ви.

Корените никога не трябва да бъдат третирани с балсам

Изключително важно е да избягвайте корените, когато нанасяте балсама. Като започнете от краищата и сресвате балсама до средата на косата ви, най-добре ще хидратирате вашите коси, където се нуждаят най-много.

Боядисаните коси имат нужда от различен подход

Дълбоко действащите балсами са още по-важни за дамите, които си боядисват косата. Маската за коса, ще гарантира че цветът ще остане по-дълго с всяко измиване, като запечатва цвета и защитава кутикула на косата ви.

Не трябва да използвате шампоан, за да ползвате балсам

Ако си миете косата с шампоан всеки ден, може да доведе до сухи и разделени краища – но това не означава, че трябва да пропуснете използването на балсам. Без него косата ви може да стане суха, склонна към накъсване и начупване.

Някои от балсамите могат да увредят косата ви

Балсамите са предназначени да добавят хранителни вещества и блясък на косата ви. Като използвате продукти на силиконова основа, обаче, вие източвате естествените хранителни вещества от косата си – така, че гледайте на етикетите да е отбелязано „без силикон“.

Балсамът ще действа вечно

Въпреки, че може де си помислите, че косата ви е привикнала към балсама, това е мит. Вместо да изхвърлите всички ваши любими продукти, вложете малко пари в прочистващ шампоан, който да използвате веднъж на всеки две седмици, за да намалите остатъка от балсамите.

Четете още

Leave A Comment

Предишна публикация:
10 променящи живота хитрини за къдрава коса

Докато се стараете да придадете добра форма на къдриците си и решавате проблема със заплитането, се оказва, че грижата за...

Затвори