0887 62 64 89

Как да си направите обемна, секси коса за нула време

Добавете малко обем към пищните си къдрици!

Превръщането на рядката, тънка коса в обемен шедьовър не е лесно, но съвсем не е невъзможно. Просто се заемете с правилния подход и следвайте подходящата подготовка – не става въпрос за продуктите, които използвате, а за това как ги използвате. Скоро ще имате великолепните буйни къдрици, за които сте копнели.

Започнете на мокра коса

Когато косата ви е мокра е много по-податлива и лесна за оформяне. Нагорещяването на мокра коса я кара да се опъва и приема формата на четката или пръстите ви, което е сполучлив начин за получаване на обем. Когато се прилага топлина на суха коса (например с маша, преса или други уреди), кутикулата на косъма се свива и в действителност губите обем.

Изградете си правилна техника за изсушаване със сешоар

Получаването на лека извивка в корените на косата може да създаде вълни с разкошен обем. С помощта на кръгла четка и сешоар на средна степен, изгладете краищата и увийте косата около четката. Навийте четката чак до скалпа и оставете да се охлади за малко. След като е охладена, развийте четката. Косата ще се е придобила формата на четката и така ще ви придаде голямо количество обем.

Изберете подходящите стилизиращи продукти

Пяна: Това е най-добрият продукт за получаване на обем в корените и на цялата коса. Бъдете внимателни какъв вид пяна избирате, тъй като някои са доста тежки, а други са много леки. Аз лично предпочитам последните, като REF. 335. С по-лека формула мога да постигна всякакво количество обем, без да утежнявам косата. Още повече, че тя е подходяща за всички видове коса: гъста, тежка коса; тънка, рядка коса и всичко по средата. Опитайте няколко продукта, за да видите кой е най-подходящият за вашата коса.

Крем: Ако предпочитате да не използвате пяна, обмислете включването на крем за гъстота и обем към поддържането на косата си. Много от тези кремове са леки и равномерно овлажняват косата. Обикновено малко количество е достатъчно. Ако използвате повече, може да се окажете с прекалено лъскава и мазна коса. Аз препоръчвам използването на незалепваща формула, която защитава косата, докато й придава обем. (като Moisture Shot)

Лак: Ако не искате да използвате нито пяна, нито крем, може да опитате лак за обем, което е още един фантастичен начин да създадете обем. Но имайте предвид, че ако прекалите с количеството лак, косата може да слепне в корените, придавайки ви нежелан вид.

Според мен изборът на подходящия лак е единственият начин да избегнете това неприятно слепване.

Правилото е следното: Ако имате фина, тънка коса, насочете се към лаковете без масла. От друга страна, ако имате гъста коса, лак на базата на масла може да е най-добрият за вас. Като цяло аз предпочитам да използвам възможно най-лекия лак. Той може да се използва на мокра коса от скалпа до средата на дължината. След като я изсушите, имате фиксация по цялата дължина на косата, включително и обема, който желаете, и всичко това без главата ви да е натежала от продукти. Можете също да използвате повечето лакове на суха коса, но ще трябва да работите бързо. Напръскайте продукта в корените на цялата коса и веднага вземете сешоара. Издърпвайте нагоре корените, докато изсушавате продукта на ниска температура, и косата ви ще достигне височини, които не сте си представяли.

Четете още

2 коментара

  1. април 4, 2016 at 8:34 am

    Много ми се иска да мога да си оформя косата само със сешоар, но ми е много трудно сама… може би ми трябват повече тренировки

  2. секс магазин-Reply
    юли 20, 2018 at 5:08 pm

    Много секси и полезно!

Leave A Comment

Предишна публикация:
11 начина да използвате меда за разкошна кожа, коса и нокти

Този напълно натурален продукт е полезен за много повече неща от подслаждането на кафето и чая. Медът често се смята...

Затвори