0887 62 64 89

Какво представлява термозащитният спрей за коса?

Термозащитният спрей за коса е продукт, който се използва, за да предпази косата от увреждането, което й причинява високата температура при сушене, къдрене и изправяне. Най-обикновените варианти на този продукт покриват от вън всеки косъм, създавайки бариера между топлите уреди и косата. Тези продукти често имат и допълнителни ползи, като подхранващи и хидратиращи съставки и допринасят за повече блясък например. Някои продукти може да имат и фиксиращ ефект, и да помагат косата да се изправи по-лесно или да я задържат къдрава по-дълго.

Сешоарите, машите и пресите увреждат косата при всяка употреба, дори и да са с най-високо качество. Термозащитният спрей се нанася на влажна или суха коса, преди да използвате някои от тези уреди. Това предпазва косата от твърде много топлина или изгаряне на косъма от вътре, което причинява накъсване на косата. Ако се използва преди сушене със сешоар и после отново преди използването на преса или маша, термозащитният спрей може да намали цъфтенето на краищата.

Въпреки че има най-различни видове термозащитни спрейове, повечето от тях предлагат и допълнителни ползи освен защита. Тези спрейове обикновено съдържат подхранващи и хидратиращи съставки, които навлизат в косъма преди той да е обвит от продукта и едновременно подхранват и предпазват косата от увреждане. Това прави косата по-мека, възстановява загубената хидратация и я прави по-лесна за оформяне. Някои защитни спрейове предпазват косата и от слънчевите лъчи, тъй като съдържат защита срещу UVA и UVB лъчи.

Този вид спрейове могат също така да придадат повече блясък и да прикрият временно нацъфтелите краища, скривайки увреждането докато косата не се намокри. Съставки като силикон, витамин Е и копринен протеин придават на косата блясък, защитават я и я правят мека като коприна. В много случаи, съставките, които придават блясък могат да помогнат и за намаляване на накъсването и защитаване на косата от влага.

Освен че защитават, подхранват и придават блясък, термозащитните спрейове могат и да фиксират косата и прическата да издържи по-дълго. Продуктът обикновено съдържа съставки, които могат да бъдат открити в лаковете за лека фиксация и когато тези съставки влязат в контакт с топлината те фиксират прическата. Термозащитните спрейове може също да съдържат съставки, които правят косата по-лесна за изправяне или къдрене.

Четете още

Leave A Comment

Предишна публикация:
Как да изберем подходящия шампоан

Изборът на най-подходящия шампоан може да се окаже трудна задача. Дали да бъде подхранващ, хидратиращ, за обем, подсилващ, за гладка...

Затвори