0887 62 64 89

8 начина, по които правите косата си да изглежда по-рядка

Откажете се от тези лоши навици, за да придадете на косата си забележителен обем

Освен ако не сте родени с гъста, пищна грива, никога не сте боядисвали или оформяли косата си с горещи уреди, най-вероятно си имате работа с рядка коса. Не че ви трябва коса, гъста като на Кардашян (да си го кажем честно, всяка звезда има екстеншъни), но искате косата ви да е поне толкова гъста, че да изглежда здрава. Докато има безброй трикове как да направите косата си да изглежда по-гъста, също така има и няколко грешки, които няма да ви помагат в този случай.

Ние ще изброим осем грешки, които правите, които карат косата ви да изглежда по-тънка. Така че открийте проблемите и тръгнете по правилния път към здрава, обемна коса.

Не използвате пудра за обем в корените.

Дали ще е пудра за обем или сух шампоан, ако не използвате малко продукт в корените, за да получите по-пълен вид, пропускате. Поддържането на косата пълна и обемна в основата ще помогне да не изглежда рядка.

Утежнявате я с балсам.

Балсамът е важна стъпка към здравата, обемна коса, но ако не го отмивате напълно преди да излезете от банята, той може да утежни косата ви, правейки я да изглежда сплескана и малко мазна. Ако косата ви все още е хлъзгава, когато изплаквате балсама, значи не сте го измили добре.

Изправяте краищата.

Като цяло изправянето на косата я прави да изглежда по-тънка, защото това заглажда цялата коса. Но ако изправяте само краищата, това прави останалата част от косата да изглежда супер тънка (особено ако краищата ви са сухи). Вместо това накъдрете навътре краищата съвсем леко, за да придадете на косата си обем, правейки я да изглежда по-пълна и гъста.

Избрали сте едноизмерен цвят.

Естественият цвят на косата е многоизмерен, но ако отидете в салона и боядисате цялата си коса с едноизмерен цвят, това ще я направи да изглежда малко сплескана. Многоизмерният цвят улавя светлината по различни начини и придава на косата ви по-обемен и здрав вид. Независимо дали ще изберете по-тъмни или по-светли акценти, опитвайте се да избягвате боядисването с един цвят.

Прическата ви не е на пластове.

Най-лесният начин да направите косата си да изглежда по-гъста, е като си направите прическа на пластове, която ще очертае лицето ви и ще придаде обем на косата ви. По-дългата коса тежи повече, така че може да дърпа косата ви надолу, правейки я да изглежда по-рядка, отколкото всъщност е. Помолете фризьорът ви да я подстриже на няколко пласта, да скъси няколко кичура, без да се губи от дължината.

Фризьорът ви използва бръснач.

Обикновено фризьорите използват бръснач, за да изтънят гъстата коса, но ако са неопитни, може да използват бръснач на коса, която няма нужда от изтъняване. Поговорете с фризьора си преди да ви подстриже, за да му обясните, че не искате да изтънява косата ви и така ще избегнете постригване, за което ще съжалявате.

Не използвате пяна.

Независимо дали сушите косата си със сешоар, къдрите, изправяте или я оставяте да изсъхне сама, пяната е един начин да добавите много обем, без да си личи, че сте нанесли продукт. Намерете лека пяна и просто нанесете малко в корените и по косата, за да я съживите.

Не я сушите с главата надолу.

Ако искате косата ви да изглежда по-гъста, сушенето с главата надолу ще ви придаде много повече обем, отколкото ако я сушите нормално. Обърнете косата си надолу и издухайте със сешоара корените, за да направите косата си да изглежда по-гъста, особено отгоре.

Четете още

Leave A Comment

Предишна публикация:
4 инструмента, които са ви необходими, за да си направите сами прическа с издухване

Искате да си направите у дома прическа като от фризьорски салон? Само с техника няма да стане. Трябва да имате...

Затвори