0887 62 64 89

4 инструмента, които са ви необходими, за да си направите сами прическа с издухване

Искате да си направите у дома прическа като от фризьорски салон? Само с техника няма да стане. Трябва да имате и подходящите инструменти.

След години практика (и безброй въпроси към вашия фризьор), вашите умения за издухване у дома най-накрая са достигнали върха на съвършенството (или, е, поне максималното, което можете да постигнете). Въпреки това, независимо колко опитна се чувствате, сте разочаровани: вашето издухване у дома никога не постига обема или блясъка, които могат да се конкурират с това от салона.

Това може да ви погне: Проблемът може да не е в техниката ви… а в уредите, които използвате. Предлагаме ви този основен списък с инструменти, за да постигнете максимални резултати у дома.

Керамичен сешоар

Керамичните и йонни технологии помагат да се изглади кутикула за по-гладка и лъскава коса. Чрез разпадането на водните молекули, те помагат косата да изсъхне по-бързо, като се запази влагата във вътрешността. Потърсете модел, който загрява до 350 градуса, като Moser Ventus. Това е оптималната температура, при която може да се промени формата на косата и да остане гладка.

Дифузeр

Препоръчваме, всеки път, да се използва дифузер за накрайник на сешоара. Това помага да се контролира потока на въздуха, за да се поддържа продухването гладко и да се намали риска от накъсване. Докато дифузерът е най-известен с това, че обуздава къдравата коса и подобрява формата, той също помага небрежните къдрици да се превърнат в права коса. Това е добре да се знае!

Четка за коса от глиганска четина

Изключително важно е да се използва правилната четка да коса, за хубавото продухване. Препоръчваме ви кръгла четка с плътна глиганска четина. Те вършат най-добра работа при оформянето на косата и ще ви дадат нужното опъване, за да помогне изглаждането на кутикула и повишаването на блясъка. И не е необходимо да плащате много пари, за да получите необходимия резултат.

Съветваме ви също: колкото по-къдрава е косата, толкова по-малка трябва да бъде четката.

Керамична маша – ако има нужда от нея

Тези, които искат да придадат малко повече форма на косата, най-добре да заложат на машата. Използвайте керамична маша за поддържане на равномерно разпределение на топлината. Изберете размера в зависимост от желаните къдрици или вълни. Обаче, ако косата ви е по-права, изберете по-малка маша, отколкото искате да бъдат къдриците – те ще се отпуснат и ще станат с размера, който искате.

Четете още

Leave A Comment

Предишна публикация:
Най-добрите машинки за подстригване срещу вашите пари – направете подстригването лесно

Независимо дали се опитвате да станете професионален бръснар или просто искате да спестите малко пари, като се подстригвате сами, най-добрата...

Затвори