0887 62 64 89

Депилацията представлява премахване на космите над повърхността на кожата и се използва за техники, които не включват премахването на целия косъм от корена. Най-популярните методи за депилация са бръсненето, депилатоарните кремове и премахването на космите с пемза или специални ексфолиращи продукти. Методите за депилация не дават много дълготрайни резултати (както тези за епилация), но пък са доста по-безболезнени.

Един от най-често използваните методи за депилация е бръсненето. Бръсненето се прави със самобръсначка като косъмът се отрязва в основата. Има различни видове самобръсначки, включително и електрически, които значително намаляват риска от случайно нараняване. Повечето хора избират да се бръснат вкъщи, но за мъжете има възможност да правят това и в бръснарници.

Предимствата на бръсненето са, че може да се премахне голямо количество окосмяване много бързо и безболезнено. Недостатъците са, че космите бързо израстват отново и че е възможно раздразнение на кожата. Бръсненето не е подходящо когато се изисква прецизно отстраняване на космите, като при оформяне на веждите например. Не рядко се случва хората да бръснат някои части от тялото си, а да използват кола маска или отскубване с пинсета за други части.

Депилатоарните кремове се използват от хората, които не харесват бръсненето и които искат поне временно да имат много гладка кожа. Химикалите в тези кремове разграждат косъма, без да остава нищо след това. Недостатъкът на използването на депилатоарни кремове е, че те дразнят кожата и това ги прави неподходящи за много хора.

Един не толкова популярен метод за депилация е използването на триене, за да се премахне окосмяването. Някои компании продават ръкавици за отстраняване на окосмяване. Потребителят трие с ръкавицата желаната област докато космите паднат. По същия начин могат да се използват и пемзите. И двата метода могат да предизвикат раздразнение на кожата и отнемат доста време, но някои хора не ги намират за неприятни.

Решението дали ще използвате методи за депилация или други варианти за премахване на окосмяване е строго персонално. Някои хора са много чувствителни на болка и се ужасяват от мисълта да отстраняват косъма от корена или да се подложат на електролиза, която използва електрически ток, за да унищожи корена на косъма. Освен това методите за депилация са лесни и могат да се правят от вас без да е нужна професионална помощ, което ги прави икономична алтернатива на професионалните услуги за премахване на нежелано окосмяване.

Четете още

One Comment

Leave A Comment

Предишна публикация:
Какво представлява депилацията?

Депилацията е премахване на нежелано окосмяване. Технически този термин се отнася само до отстраняването на косми над повърхността на кожата,...

Затвори