0887 62 64 89

Най-добрите машинки за подстригване срещу вашите пари – направете подстригването лесно

Независимо дали се опитвате да станете професионален бръснар или просто искате да спестите малко пари, като се подстригвате сами, най-добрата машинка за подстригване ще направи работата ви много по-лесна. Пазарът на електрически машинки за подстригване е пълен със стотици артикули, които ще ви объркат коя е най-подходящата за вас.

Има много фактори и характеристики, които трябва да бъдат взети под внимание при покупката на машинка за коса, така че начинаещият купувач може и да не знае какво търси. По-надолу са обхванати подробно най-важните неща, които трябва да търсите при машинките за мъжко подстригване. Освен това разглеждаме трите вида най-добри машинки на пазара днес. Машинките, включени в тази статия, може да са малко скъпи, но са издръжливи, изключително професионални и често се срещат във фризьорските салони по света.

Видове ножове

Това е една от областите, на които с годините се отдава все по-голямо значение. Преди години всички електрически машинки бяха направени по един и същи начин. По традиция се смята, че продуктите, произведени преди 20 години, са направени по-качествено от тези днес. С други думи, продуктите, произведени днес, трябва да се правят с оглед на удобството и практичността. Когато мъжете трудно намират време за себе си, последното, което искат, е да губят време в смазване с масло и поддържане на ножчетата си. Това означава, че съвременните мъже искат ножчетата им да се самонаточват, самосмазват и да са издръжливи, направени от неръждаема стомана.

Повечето от машинките за подстригване, които се произвеждат днес, са направени с ножчета от неръждаема стомана. Машинките с такива ножчета са направени да издържат дълго време, но то може да варира в зависимост от това колко често ги използвате и косата, която подстригвате. Ако използвате машинката за вашата коса, би трябвало да издържи години, но ако я използвате във фризьорски салон по десет пъти на ден, може да не издържи колкото се казва в рекламата или колкото сте се надявали. Дори ако последното е вашият случай, докато работят, те го правят по-добре от повечето машинки.

Батерия или кабел

Животът на батерията и дали машинката има кабел вероятно са най-важните неща, които трябва да имате предвид, когато си купувате машинка. Ако си купувате тример за лична употреба, тези с кабел може да не са най-лесните за употреба, или най-удобните. Тези, които използват машинката за коса за професионална употреба, ще трябва да търсят машинката с най-добрия кабел.

За домашна употреба, особено за мъжете, които ще подстригват само своята коса, може да е трудно да боравят с машинките с вграден захранващ кабел. Повечето от машинките на пазара са с кабел, но има няколко качествени машинки, които може да се използват без кабел.

Когато става въпрос за професионална употреба, доста често ще видите вашият фризьор или бръснар да използва машинка с кабел, така че когато отидете в магазина да си купувате, това може да е най-логичната опция за вас. Всъщност, в зависимост от това колко подстригвания правите на ден, последното нещо, за което искате да се притеснявате, е дали батерията на машинката ви ще издържи до следващото подстригване, така че такава с кабел е единственото решение за вас.

Приставки

Независимо дали ще използвате машинката за подстригване само на вашата коса или отваряте малък фризьорски салон, трудно ще придадете на някого добър външен вид само с машинка. Необходими са ви всички приставки, четки, тубички смазващо масло и инструкции, за да сте сигурни, че ще направите на всеки прическата, която иска. Ето защо е много важно да обърнете внимание на броя приставки, които вървят с машинката. Една от най-добрите машинки, които ще разгледаме, има 27 приставки, давайки ви всичко необходимо, за да започнете. Когато купувате машинка, трябва да се уверите, че получавате поне осем различни приставки, за да можете да скъсите косата с 5мм до 25 мм.

Удобство / простота при ползване

Това е една от онези категории, които зависят от това ,какво човек счита за удобно и лесно. За много хора, които купуват машинка, това тя да върви с калъф за носене, е важно колкото и всичко останало. Докато повечето фризьори и бръснари вече имат чанти с други аксесоари и инструменти, възможността да опаковате и подредите новата си машинка и аксесоарите към нея, е много важна. Последното, което искате, е да си купите комплект от 25 части и всичките приставки и четки да се изгубят в чантата ви.

Да бъде лесна за употреба е един от аспектите на удобството, които трябва да обмислите, преди да си купите машинка. Комплект, който идва с десетина приставки е чудесен, но когато приставките и машинката не си пасват съвършено или не се разделят лесно, тогава може да си имате проблеми. Една от най-неудобните ситуации, в които може да изпаднете, е когато подстригвате някого приставката да се заклещи за машинката. Дори и тези, които не са запознати с машинките за коса ще разберат, че продуктът, който използвате на главата им, не отговаря на високите стандарти.

Най-добрите машинки за подстригване на мъже

Сега, когато знаете какво да търсите следващия път, когато се запътите към магазина да си изберете нова електрическа машинка за подстригване, да видим кои са трите най-добри машинки на пазара днес. От Moser, през Jaguar до Ermila, тези машинки имат най-добрите характеристики и аксесоари, които ще ви осигурят най-добрите инструменти за подстригване на коса.

Модел Характеристики Цена
Moser Class 45 [1245-0060]
 • роторен мотор с мощност 45 W – около 2400/3000 об/мин
 • система за бърза смяна на ножа
 • кабел с дължина – 3 м
 • тегло – 520 гр.
311.80 лв.
Jaguar CL 5000 Racer [85120]
 • акумулатор: NiMH, 1600 mАh, 3 батерии X 1,2V, продължителност на работата около 80 мин., време на зареждане 3,5 ч.
 • 6 гребена приставки размер: 5, 7, 9, 12, 19, 25 мм
 • дължина на кабела – 3.00 м
 • тегло – 295 гр.
201.00 лв.
Ermila Motion [1885-0040]
 • мотор с усилена мощност – около 5200 об/мин
 • 6 допълнителни подвижни приставки – 3, 6, 9, 12, 18, 25 мм
 • комбинирано захранване – кабел / акумулаторна батерия Li-Ion
 • тегло – 270 гр.
333.00 лв.

Търсите нещо различно?

Тези три машинки за подстригване може да са скъпи за някои, но те са най-добрият инструмент, който ще ви помогне да поддържате косата си или да направите добър старт в новата си кариера. Ако предпочитате да похарчите по-малко за машинка, ние сме направили и ръководство за най-добрите евтини машинки на пазара. Машинките в тази статия също са направени издръжливи и дават чудесни резултати, но няма да ви струват колкото тези модели.

Четете още

Leave A Comment

Предишна публикация:
Какво представлява двустепенният процес на боядисване на косата?

Отстраняването на естествения цвят на косата и след това нанасянето на нов цвят се нарича двустепенен процес на боядисване. Обикновено...

Затвори