0887 62 64 89

Какво представлява двустепенният процес на боядисване на косата?

Отстраняването на естествения цвят на косата и след това нанасянето на нов цвят се нарича двустепенен процес на боядисване. Обикновено той се прави когато цветът се променя от тъмен към светъл. Този двустепенен процес за промяна на цвета е постоянен и естественият цвят на косата ще се види чак когато корените на косата израстат отново.

При двустепенния процес на промяна на цвета първата стъпка се нарича избелване / изрусяване. За да се отстрани естественият цвят се използват амоняк или пероксид. Важно е разтворът за избелване да се държи далеч от скалпа, за да се избегне раздразнение. На този етап косата най-вероятно ще има жълт или оранжев цвят.

Вторият етап, при който се добавя нов цвят се нарича тониране. Новият цвят на косата се смесва с малкото останали молекули с естествен цвят. Получената комбинацията е нов постоянен цвят, който не може да се измие.

Тъй като новият цвят реагира с естествения цвят на косата, една и съща боя може да даде различни резултати при различните хора. Препоръчително е да се направи тест на един кичур, за да се види цветът, преди да се боядиса цялата коса.

Трябва да се полагат грижи за възстановяването и защитата на коса, която е боядисвана по този начин. Има специални шампоани и балсами, които запазват цвета и блясъка на косата и я предпазват от накъсване. Тъй като промяната на цвета е драстична, тя се нуждае от често освежаване на цвета когато корените израснат. Същият процес може да се прилага за боядисване на корените, за да е сигурно, че те ще са същият цвят като останалата коса.

Такава драстична промяна на цвета може значително да увреди косата. По-нежният, едностепенен процес на боядисване може да ограничи увреждането. При този процес новият цвят се добавя към естествения в една стъпка. Естественият цвят не се премахва, а двата цвята се комбинират, за да създадат новия цвят.

Кичурите са друга опция. Определени части от косата се изрусяват с амоняк или пероксид, но промяната не е толкова драстична. Кичурите създават смесица от естествения и боядисания цвят и те често се използват в близост до лицето, за да изглеждат цветът на косата или на очите по-светли.

Четете още

Leave A Comment

Предишна публикация:
Създаване на перфектните къдрици с Babyliss MiraCurl Nano Titanium

Babyliss MiraCurl Nano Titanium е професионален иновативен уред за създаване на перфектни къдрици с минимални усилия, подходящ за всеки тип...

Затвори