0887 62 64 89

7 грешки, които със сигурност допускате при сушенето със сешоар

Прочетете това преди следващото издухване на косата
Познато ли ви това невероятно усещане, когато излизате от фризьорския салон с идеално оформената си коса като на модел от Victoria’s Secret? Невероятно. Обаче какво е чувството, когато се опитате да постигнете същия ефект със сешоара у дома и единственото, което правите е една бъркотия с косата си? Усещането е далеч от невероятно. За да ви помогнем да надникнете в идеалния свят на оформянето със сешоар преди следващото посещение при фризьора, ето някои от най-честите грешки, които жените допускат при използването на сешоар, заедно с някои идеи как да ги поправите.

Грешка: Прескачате стъпката за предпазване на косата от горещия въздух

Когато използвате каквито и да е нагряващи уреди върху косата си, задължително трябва да нанасят продукт, който предпазва косата от горещото третиране. Препоръчва се да напръсква влажната коса със предпазващ спрей като Tecni.Art Hot Style Constructor, преди стилистът да се впусне в действие със сешоара.

Грешка: Не разпределяте косата си на кичури за издухване

Изсушаването със сешоар е досадна работа, особено ако косата ви е гъста или твърда. Но ако разделите косата си на кичури, със сигурност ще изсушите всеки от тях много добре. Повечето стилисти препоръчват използването на щипки (или шишове, ако нямате щипки), за да отделяте тази част от косата, която в момента на сушите. Това предпазва вече сухата коса да се смесва с мократа и така крайният резултат е по-добър.

Грешка: Да оставите накрайника за изсушаване в кутията

Има причина накрайникът на сешоара, който прилича на птицечовка, да е в кутията. Той концентрира потока от горещ въздух върху кичура, който сушите, а не разпръсква косата ви във всички посоки. Движете сешоара нагоре и в посока навън заедно с четката, за да създадете обем в корените на косата, след това надолу по дължина на косъма, за да стане гладка.

Грешка: Държите сешоара неправилно

Сигурно сте виждали как стилистите държат сешоара за корпуса, а не за дръжката – но със сигурност не трябва да го правите. За да постигнете максимален контрол и гладкост, дръжте сешоара за дръжката, използвайте четката, за да издърпате косата от скалпа под ъгъл, така че сешоарът и четката да са успоредни. Накрайникът трябва да е в същата посока като дръжката на сешоара, а не перпендикулярно на него (вижте картинката). По този начин горещият въздух ще попада зад четката.

Грешка: Използвате неподходяща четка

За да си направите хубава прическа със сешоар, трябва да използвате правилната четка. Металните четки стават за нормални, здрави къдрици, но могат сериозно да навредят на косата ви, ако не се използват правилно или с прекалено горещ въздух. Ако косата ви е чуплива или третирана с боя или други химикали, винаги използвайте четка с естествен косъм. Такава четка вчесва много хубаво и в същото време няма опасност да се претопли и да навреди на косата ви като я изсуши прекомерно и начупи.

Грешка: Не изсушавате напълно косата си

Ако оставите влажни кичури по косата си, това ще й навреди много ако използвате веднага след това маша или преса. Също така косата ви ще изглежда разпръсната. Понякога е трудно да се каже дали косата е суха, защото я усещате гореща – но това невинаги значи, че е напълно изсушена. Ако превключите сешоара на студен въздух и набързо издухате цялата си коса, ще можете да прецените дали има влажни места по нея.

Грешка: Лишавате косата си от стилизиращи продукти

Стилизиращите продукти предпазват косата ви от разрошване, стърчащи краища и всеки косъм да е със собствено мнение, в момента в който косата ви изсъхне напълно. Затова задължително трябва да ги използвате. Препоръчва се използването на лак за коса или масло (опитайте REF. 550 – Арганово масло), за да се запечата кутикула на косъма и косата да изглежда гладка. Нанесете малко от продукта в краищата (задължително с това се започва) и разнесете остатъка по косата си. Не слагайте прекалено голямо количество, за да може прическата ви да оцелее по-дълго. Иначе косата ви ще изглежда омазнена.

Четете още

Leave A Comment

Предишна публикация:
L’Oréal Professionnel Serie Expert Liss Unlimited – първата програма, която не се влияе от климатичните условия

Красивата коса е мечтата на всяка жена, но когато се сблъска с влагата, косата ни се превръща в рошава бъркотия....

Затвори