0887 62 64 89

L’Oréal Professionnel Serie Expert Liss Unlimited – първата програма, която не се влияе от климатичните условия

Красивата коса е мечтата на всяка жена, но когато се сблъска с влагата, косата ни се превръща в рошава бъркотия. Проблема с поддържането на косата си гладка е често срещан, осообенно във влажните географски райони. По тази причина много жени нямат избор и просто се примиряват с рошавата коса. Влажността и разрошената коса вървят ръка за ръка, има ли го едното, има го и другото.

Защо е толкова трудно да се поддържа гладка коса във влажни условия?

Всичко се свежда до състава на косата ви. Тя се състои от липиди, вода и протеин, наречен кератин – тези три съставки за важни за здравината на косата и нейната структура. Промяна в която и да е от съставките, веднага влияе върху външния вид на вашата коса.

Когато се излага на влага, косата попива водния излишък от въздуха, особено ако е суха и пореста. Когато това се случи, се променя взаимодействието между кератиновите протеини, което води до бухване на косата, нарушаване на външния слой (ствола на косъма). Тези протеини поглъщат водата по различен начин, затова и не се „раздуват“ еднакво. Стволовете на космите се огъват и усукват в различни посоки и така се получава рошавата коса.

Това не е проблем само за жени с твърда и увредена коса. Много от жените с тънки коси също страдат от това, особено ако косата е увредена и това нарушава структурата на ствола на косъма. При влажни условия, това помага на водата да влезе вътре в косъма, където е нарушена структурата му, като формата му се променя и се отваря цепнатина.

Кои са другите причини косата ви да изглежда разбъркана?

Прекалено честото миене с неподходящ шампоан, което води до сухота и загуба на естественото хидратиращо масло в повърхността на косъма, прекомерното използване на загряващи уреди (сешоари, маши, преси и т.н.), химикали, както и силното вчесване и дърпане на косата, което също я уврежда.

Това не е всичко – влагата също може да отслаби косата ви. Когато косата попива влагата от въздуха, тя става по-мека и чуплива и податлива на увреждане.

Нашата мечта за гладка коса, която да трае дълго може вече да се сбъдне с L’Oréal Professionnel Serie Expert Liss Unlimited, първата програма, която преборва климатичните влияния. За първи път по отношение на изглаждане на косата, Liss Unlimited доказва, че косата може да остане гладка и покорна за 4 дни дори и при 80% влажност*.

* Инструментален тест 1: шампоан + балсам/маска+крем без измиване вместо използването на класически шампоан

*Инструментален тест 2: двоен серум

Liss Unlimited е вдъхновена от Кератинойл Комплекс Технологията, която се състои от три съставки:

  1. ПРО-КЕРАТИН – възстановяване на косъма отвътре
    Про-Кератинът подобрява и поддържа хидратацията на косата, заздравява структурата й и я прави мека и лъскава.
  2. МАСЛО ОТ ВЕЧЕРНА ИГЛИКА
    Добито от зърна на Oenothera biennis от Северна Америка, това масло е пълно с Омега-6, която попива дълбоко в косъма и спомага изглаждането на косата. Също така действа и като подсилващ фактор. В резултат на това, косата е по-силна и по-гладка.
  3. МАСЛО ОТ КУКУЙ
    Открито в Азия, маслото от Кукуй се добива от семена на дървото Aleurites moluccana. То съдържа не само Омега-6, но и Омега-3, които подсилват косата, правят сушенето със сешоар по-лесно и я предпазват от влагата.

Тъй като съставките са много леки, тази серия е идеална да се ползва върху тънки коси, като ги предпазва от сплескване и от това да изглеждат безжизнени. В същото време допринасят за невероятно гладък вид на косата.

Liss Unlimited съдържа женствени цветни и плодови нотки на ванилия, бял мускус, листенца на магнолия, розов божур, шербет от касис и много други, които глезят сетивата ви със своя чувствен аромат. Аз определено харесвам цветния аромат и се наслаждавам всеки път, когато ползвам тази серия.

Liss Unlimited съдържа продукти както за професионална употреба така и за у дома, които ще ви гарантират гладка коса часове наред.

Четете още

Leave A Comment

Предишна публикация:
Какви са ползите от евкалиптовото масло за косата?

Евкалиптовото масло стимулира циркулацията и може да се използва като противогъбично средство когато се използва за коса. Това масло често...

Затвори