0887 62 64 89

Jennifer Lopez, Nicole Ritchie, Amel Bent…в света на знаменитостите руси кичури може да намерите в косите на почти всички, те са идеалният начин косата ви да изглежда блестяща. Въпреки че изискват поддръжка и грижа, с красивите руси кичури ще имате най-добрата прическа и по-омекотени черти на лицето. Но как можете да си направите такива прекрасни кичури? Шарлот Катерин, експерт по боядисване за Dessange разкрива нейните тайни. Готови ли сте да разберете повече за русите кичури?

На какъв тип коса отиват русите кичури?

Въпреки че всички типове коса могат да бъдат изсветлени с един или два тона, русите кичури отиват само на хората с естествено светла коса (руса или светло кестенява). За разлика от цвета видът на косата няма особено значение. Независимо дали косата ви е права, къдрава или чуплива можете да си направите руси кичури.

Забележка: русите кичури може да изсушат косата ви. Това означава, че е хубаво косата ви да е в добро състояние когато решите да си направите кичури.

Каква е разликата между различните видове кичури?

Трудно е да се ориентирате в различните видове кичури, но всеки от тях представлява специфичен метод и има различен ефект.

Кичури: стандартните кичури изсветляват косата ви по естествен начин и косата ви изглежда като погалена от слънцето

Кичури-ивици: тази техника включва боядисване на големи кичури различни от останалата коса. Те не изглеждат толкова естествено и изискват повече поддръжка от стандартните кичури.

Кичури-искри: боядисват се само няколко кичура на върха на главата, за да се създаде естествен блясък, който се смесва с останалата коса.

Как да се грижите за русите си кичури?

Като цяло русата коса изисква специална грижа. За да предотвратите избледняването на кичурите или появата на жълтеникави оттенъци е важно да използвате продукти специално създадени за руса коса: „Русата коса е ценна и трябва да я поддържате, за да запазите красивите й тонове. Препоръчвам ви да използвате шампоан базиран на натурални пигменти веднъж седмично, за да запазите блясъка на косата си“ съветва експертът. За всекидневна употреба може да изберете подхранващи продукти без силикон, които да хидратират косата и да я направят мека и лъскава. И накрая, когато стилизирате косата си използвайте серум за блясък или продукт за изглаждане на косата, които ще усъвършенстват текстурата на косата ви и ще подсилят цвета й.

Да пробваме ли да си направим кичури вкъщи?

За разлика от цялостното боядисване, русите кичури изискват реални умения, които притежават само обучените професионалисти. Според нашия експерт по боядисване: „Трябва да отидете при истински професионалист, който да ви направи пълна консултация и да ви помогне да постигнете визията, която искате“. Красивият рус цвят е труден за постигане. За да получите желания резултат, не оставяйте нищо на случайността. Затова е силно препоръчително да се доверите на някой с необходимия опит и умения.

Русите кичури на практика

Поддръжка: русите кичури изискват редовна поддръжка, която зависи от растежа на косата.

Боядисване: за получаването на руси кичури са нужни между два и три часа в салон. Това включва нанасянето на продукта, времето, през което той се остава да действа, отмиването на продукта, измиването със шампоан и стилизирането. Това е средна продължителност и тя може да варира в зависимост от дължината и типа на косата.

Ориентировъчна цена: в зависимост от салона цените варират до три пъти. Цената зависи и от дължината на косата, но средно кичурите ще ви струват около 80 лв. със стилизирането.

Четете още

2 коментара

  1. декември 8, 2016 at 8:19 pm

    da.

Leave A Comment

Предишна публикация:
Очарователна червена коса

Нека изясним едно нещо, червената коса не се прави без огромно желание. Винаги ярък и забележим, този топъл цвят има...

Затвори