0887 62 64 89

Какви са различните методи за сваляне на цвета от косата?

Свалянето на цвета от косата след несполучливо боядисване е възможно, въпреки че може да е нужно доста търпение. Най-добре е да отидете при професионалист, но този процес може да бъде извършен и вкъщи. Има редица продукти за коса и домашно приготвени смеси, които могат да бъдат нанесени на косата, за да свалят цвета й. Стратегиите варират в зависимост от това дали е бил използван обезцветител за изсветляване на косата или е използвана боя, за да я потъмни. Освен това повърхности, които са били изцапани с боя по време на боядисване на коса у дома, обикновено могат да се почистят с различни почистващи препарати и доста усилено търкане.

Ако професионалното боядисване не се получи добре, повечето салони би трябвало да го поправят безплатно. Независимо дали фризьорът е направил грешка или просто не е разбрал желанието на клиента, той трябва да запише нов час, за да коригира цвета безплатно. Въпреки че фризьорите са обучени да разбират химическите процеси, които протичат при свалянето на цвета, добре е клиентът да помоли фризьора да не използва продукти на базата на амоняк и прекис. Те могат допълнително да увредят косата.

Ако домашното боядисване е завършило катастрофално, може да се обърнете към салон, специализиран в коригиране на цвета. Много фризьори се притесняват да поправят домашно боядисване заради вероятността от вредните резултати, които могат да се получат. Но специалистите по коригиране на цвета са посветени на това да свалят боята правилно.

Цветът може да се свали, само ако косата е боядисана с по-тъмен цвят. Ако косата е изсветлена, най-вероятно е била обезцветена – процес, който не може да се отмени. Повторното боядисване в тези случаи може да бъде сложно.

Преди да се боядисате отново, трябва да се консултирате с професионален фризьор за това как да се премахне пигмента в косата, преди да се премине от рус към кафяв тон. След като косата се обезцвети, тя губи пигмента. Пигмента на русата коса е жълт, на кафявата е оранжев, а на по-тъмно кафявата коса е червен.

Замяната на цвета на пигмента най-добре оставете на фризьорка. Ако изберете този вариант, преди да започне, тя трябва да се консултира с експерт – често на кутиите на продуктите за домашно боядисване има телефонен номер. Тези експерти би трябвало да могат да определят подходящия продукт, който ще добави пигмент и цвят на косата.

При коса, която е била боядисана прекалено тъмно, трябва да се реагира бързо. В аптеките се продават леки продукти за сваляне на цвят, докато професионалистите в салоните могат да свалят цвета на по-висока цена. За търпеливите има други начини за сваляне на цвета, които отнемат повече време. Полу-перманентните бои падат с всяко измиване на косата. Изчистващите шампоани също могат да помогнат в процеса по сваляне на цвета, тъй като те премахват всичко, което обгръща ствола на косъма, включително боята.

Ако боядисаната коса има месингов цвят, може да е заради твърдата вода. Тя придава оранжев оттенък на косата, като отлага ръжда в ствола на косъма. Свалянето на цвят, образуван чрез необратимите ефекти от изворната вода, може да се направи чрез смес, която противодейства на минералите в твърдата вода. Нанасянето на разреден разтвор от витамин С (аскорбинова киселина) и балсам върху косата може да намали влиянието на твърдата вода, като премахва и предотвратява промяната в цвета. Всяка коса, особено боядисаната, трябва да бъде добре хидратирана с балсам.

Много хора, които се боядисват у дома, правят грешката да цапат домакинските повърхности с боя за коса. Колкото по-бързо отстраните петната, толкова по-добре. Ако боята е разлята на мрамор, натриването с алкохол може да помогне. Ако боята е попаднала на дреха или хавлия, разтвор от оцет и вода може да е трикът. Ако тъканта е бяла, може да бъде третирана с белина. За петна по килима, натриването с препарат за килими би трябвало да изчисти петната.

Четете още

3 коментара

 1. Таня-Reply
  май 26, 2017 at 3:18 pm

  Здравей те!
  Исмам да ви попитам имам зелен оттенък на косата с какво мога да го премахна?

 2. април 7, 2019 at 2:44 am

  Здравейте, искам да ви попитам Как мога да премахна червената боя от косата си и след тода да я бодисам в русо?

 3. април 7, 2019 at 2:48 am

  Здравейте, искам да ви попитам Как мога да премахна червената боя от косата си и след това да я бодисам в русо?

Leave A Comment

Предишна публикация:
Тези 6 съвета ще помогнат издухването на косата ви да издържи цяла седмица

Пригответе се за седем дни фантастична коса. Когато похарчите 30 лв. за издухване, вероятно искате да издържи повече от един...

Затвори