0887 62 64 89

ПРАВИЛНИЯТ начин от брюнетка да станете платинено руса

Наистина ли блондинките се забавляват повече?

Социалната мрежа колективно ахна преди няколко седмици, когато Лена Дънам разкри, че е изсветлила светлокафевите си коси до платинено-русо. Сега нейната колежка звезда от „Момичета“ – Зосия Мамет, е последвала примера й, като напълно се е изрусила. „Това се прави, за да изпъкнеш над тълпата и да направиш голяма промяна“, казва Дженифър Джей, представител на професионална боя за коса Вела. „Да станеш супер – руса понякога привлича голямо внимание, така че обикновено тенденцията бързо се разпростира.“ Ние я попитахме за правилата, за да се сдобиеш с такъв привличащ вниманието цвят.

Първо правило: Винаги отивайте при професионалист

Въпреки че може да е по-евтино и удобно да си обезцветите косата у дома, Дженифър казва, че наистина не си струва риска. „Това може сериозно да увреди косата, ако не се направи правилно“ – казва тя. Избелващият продукт е силен химикал, който сваля цвета от ствола на косъма, което може да навреди на вас и на косата ви. Професионален колорист няма да допусне косата и скалпа ви да изгорят от избелващия продукт, необходим за да станете платинено – руси.

Второ правило: Задайте правилният въпрос

Промяната на прическата ви винаги трябва да бъде обсъдена с вашия фризьор. Докато вие знаете какво искате, тя или той знае какво ще стои добре на вашия цвят и тип коса. Дженифър казва, че трябва да зададете въпроси на вашия фризьор за това колко платинена може (или не може!) да станете. „Това, което трябва да попитате, е „Може ли косата ми да понесе това?“ „Колко често ще трябва да боядисвам корените?“ „Мислите ли, че ще ми стои добре?“ – казва Дженифър.

Трето правило: Знайте кога това не е за вас

За да избегнете скръбта, когато ви кажат, че стилът, в който сте се влюбили, няма да ви стои добре, погледнете се в огледалото. Дженифър казва, че ако имате фина коса като на бебе, не трябва да се изсветлявате – това несъмнено ще изложи на риск косата ви и ще причини накъсване. Ако косата ви е боядисана в черно, тя казва, че може никога да не стане платинена и ще остава оранжева, независимо колко избелващ продукт използвате. Цветът на кожата също е важен! Ако имате розови оттенъци, тя казва, че платиненото ще ви направи да изглеждате още по-розови.

Четвърто правило: Може да е увреждащо

Да свалите напълно меланина от косата (пигментът, който прави косата ви кафява) не е разходка в парка. „Това е толкова сериозен процес“, казва Дженифър. Тя предупреждава, че избелващият продукт, който ще трябва да стои на косата ви, докато се постигне желаното русо, може сериозно да изложи на риск целостта на косъма, като направи косата накъсана и суха. Това не е нещо, което ще отмине след ден-два – това е новото състояние на косата ви, което тя ще има отсега нататък, докато решите да я оставите да израсне.

Пето правило: Дълбоко подхранване, дълбоко подхранване, дълбоко подхранване

Сухата, изсветлена коса, се нуждае от допълнителна специална грижа. Дженифър твърди, че задължително трябва да инвестирате в добър дълбоко подхранващ балсам. Жадните коси ще попият хидратиращите съставки, давайки на косата здрав вид, докато бавно я възстановява с времето. „Съставките, които трябва да търсите, са кератин и масла като бадемово и арганово“, казва Дженифър. Тя препоръчва възстановяващата маска с кератин Wella Professionals LuxeOil Keratin Restore Mask.

Четете още

Leave A Comment

Предишна публикация:
10 признака, че косата ви е изтощена

Има много начини, по които можете да изтощите косата си - от оформянето с горещи уреди до третирането с химикали,...

Затвори