0887 62 64 89

Има три основни вида тонери – семи-перманентни, деми-перманентни и перманентни. Най-често се използват перманентни тонери, тъй като те могат да покрият предварително боядисана коса. Семи-перманентните и деми-перманентните тонери се използват само, за да подобрят съществуващия цвят. Когато боядисвате косата в светло рус цвят обикновено се използва тонер, за да се защити косата от увреждане.

Изсветляването на коса, която е много тъмна не е лесно. За да изсветлят черна коса, фризьорите често използват двустепенен процес, който включва използването на тонер. Първата част е да се обезцвети косата, за да може да се изруси. След това се нанася тонер, за да се подобри цвета.

Опитите да се изсветли косата с обезцветител и тонер не е препоръчително. Когато използвате обезцветител е добре да потърсите помощта на професионалист. Ако не прилагате двустепенния процес, тонер може да се нанесе върху вече боядисана коса. Нанасянето на тонер на вече боядисана коса може да помогне, за да не се получи оранжев цвят на косата вместо рус.

Има много комплекти за домашна употреба, които се наричат тонери, но тези продукти не добавят цвят на косата. Вместо това те просто подобряват съществуващия цвят. Естествените блондинки може да използват такъв тонер, за да си направят по-светли руси кичури. По подобен начин брюнетките може да използват тонер, за да добавят кестеняви нюанси. Поради факта, че много различни бои за коса се предлагат на пазара като тонери е важно да разберете какво прави всеки продукт преди да използвате тонер за домашна употреба.

Ако посетите фризьора си, той ще може да прецени кой е най-подходящия цвят за коса в зависимост от цвета на кожата ви. Професионалните фризьори са обучени да определят кой цвят е най-подходящ за всеки човек. Тонерът не трябва да се използва много често, тъй като прекомерната му употреба може да увреди косата. Той трябва да се използва само ако трябва да се оправи проблем със съществуващия цвят на косата.

Ако твърде често се използва тонер, косата може да се увреди, тъй като тонерът съдържа вредни химикали. В повечето случаи, едно нанасяне на тонер е достатъчно да поправи проблем със съществуващия цвят. Прекаленото боядисване на косата може да причини необратими щети на косата. Затова е важно да се потърси професионална помощ когато се нанася тонер.

Четете още

One Comment

  1. Katq-Reply
    декември 16, 2016 at 2:02 pm

    Toner za cherna kosa

Leave A Comment

Предишна публикация:
Защо качествените преси за коса са толкова важни и дават толкова различни резултати?

С годините от дъното на съзнанието ми изплува една стара поговорка: "получаваш това, за което плащаш". Тази поговорка е особено...

Затвори