0887 62 64 89

Кой не си е мечтал за златна буйна коса като на красавците Heidi или Scarlett? Но как да запазим блясъка на този митичен цвят, въплъщение на красотата?

В сравнение с кестенявите цветове, русият цвят е много по-крехък и поглъща всички вредни елементи от ежедневието. Замърсяването и цигареният дим, наред с други неща са врагове на русото и могат да направят русата коса да изглежда суха и изтощена.

Има множество техники за съживяване на блясъка на русата коса, от кичури от лимонов сок до специализирани шампоани. При тази огромна информация, едно ясно и всеобхватно обобщение изглежда нужно.

Използвайте шампоани за руса коса

Първата стъпка, за да запазите блясъка на косата си е да използвате нежни шампоани, специално създадени за руса коса, съдържащи антиоксиданти, които помагат за премахването на замърсяванията. Независимо от това какво си мислите, ежедневното миене на косата е безсмислено. Миенето на косата на всеки два или три дни е напълно достатъчно. Измивайте косата си нежно с топла вода и завършете със струя студена вода.

След като измиете косата е важно да използвате балсам, който да я направи мека и еластична. Русата коса е по-уязвима и е склонна към изсушаване и накъсване. След измиването на косата използвайте дълбоко подхранващ балсам върху краищата на косата. Това ще предотврати излишното омазняване на корените. Оставете да подейства за няколко минути и след това разнесете продукта, използвайки едър гребен.

Малък професионален съвет: увийте косата си в топла кърпа и оставете продуктът да действа няколко минути. Топлината ще помогне за по-доброто абсорбиране на балсама. След това измийте с топла вида и изсушете внимателно.

Съживете блясъка на русата си коса в салон

Ако това не е достатъчно, за да придаде блясък на косата си, посетете салон. За блондинки кичурите са много добро решение, тъй като с тях постигате естествен резултат все едно косата ви е озарена от слънцето. Кичурите помагат за получаване на светлинен ефект в областта на лицето и подчертават прическата на всички видове руса коса, от тъмно до светло руса (естествена или боядисана).

По-дебелите кичури или т.нар. кичури–ивици също са добро решение. Но при тях визията не е толкова естествена, тъй като те са по-изразителни и видими и не се сливат толкова с останалата коса. За да поддържате цвета използвайте шампоан с лайка за боядисана руса коса.

Най-добрата грижа за руса коса

Русото е цвят с фини нюанси, които изискват почти ежедневна грижа. Но това е цената, която трябва да платите ако не искате русата ви коса да изглежда зле. Така че, за да защитите този деликатен цвят ще се нуждаете от специални продукти за вашия тип и цвят коса.

Купувайте продукти специално създадени за руса коса. Не се притеснявайте, има повече от достатъчен избор. Цели серии са създадени, за да подобрят този цвят, който очарова толкова много хора. За по-мека коса е хубаво да защитавате косата си в „трудни“ ситуации – на слънце, на плажа, в морето, в басейна.

Използвайте слънцезащитни продукти. А тези, които предпочитат „домашни“ рецепти могат да си приготвят следната смес за блясък и жизненост: лимонов сок, оцет и топла вода в равни пропорции. Използвайте шампоана си както обикновено и масажирайте скалпа си за 2-3 минути. Измийте косата си и след това нанесете сместа. Оставете за малко да подейства и измийте.

Четете още

2 коментара

Leave A Comment

Предишна публикация:
Какво представлява бразилско изправяне на косата?

Бразилско изправяне на косата се прави чрез нанасяне на химически продукти, които изправят и изглаждат косата и й придават блясък....

Затвори