0887 62 64 89

Омръзнало ли ви е непрекъснато да миете косата си и пак да не можете да премахнете мазнината от нея? Тогава има други бързи методи, които могат да ви помогнат да замаскирате неприятната гледка на мазни кичури. Помислете за прически и аксесоари за коса, които могат да ви помогнат при този деликатен проблем. Вижте тези насоки, които ще са ви от помощ, когато нямате идея как да поддържате външния си вид чист и изискан.

Подобно на кожата ни, косата ни също е различна и може да бъде групирана в няколко категории. Нормалната коса не се нуждае от толкова щателни и усърдни грижи, както сухата или мазната. Има няколко фактора, които могат да определят състоянието на косата ви. От лошото хранене до неподходящите грижи за косата, както и употребата на неподходящите уреди за оформяне, всички те играят главна роля в поддържането на косата в най-добрата й форма. Следването на добре формулиран график за измиване и подхранване може отчасти да реши проблема, но е също толкова важно да снабдявате организма си с най-добрите хранителни вещества и минерали за здравия и естествен блясък на вашата коса.

Някои хора може също така да предприемат необходимите превантивни действия, за да поддържат косата си чиста, но въпреки това вътрешен фактор може да развали хубавия им външен вид. Точно тогава на сцената се появяват гениалните идеи на фризьорите. Време е да се научите да живеете с тези условия и да откриете най-добрите начини да подобрите състоянието на прическата си с няколко мъдри метода. Идеалното средство да изглеждате добре и в същото време да се чувствате уверени, е да овладеете изкуството да замаскирате мазните участъци и корени. Ето няколко полезни хитрини за оформяне на прическата, за да прикриете мазните коси.

Прически с повдиганата коса

Горд притежател ли сте на прическа със стилен бретон и имате ли желание да експериментирате с него, за да замаскирате мазните корени? Наистина, за тези трикове няма да е нужно да миете косата си, тъй като тяхното основно средство са естествените мазнини по косата ви. Няма нищо по-лесно, когато сте уморени от непрекъснатото миене на косата си, от това да си направите страхотно повдигане, което веднага ще реши проблема ви.

Често кичурите, които покриват челото ни, абсорбират всичките излишни мазнини от тази част на главата. Ако обичате да ползвате аксесоари за коса, тогава се научете как да правите чудеса с тях, за да изглеждате по най-добрия начин. Първо, срешете назад кичурите, за да ги отдалечите от лицето. След това ги закрепете с фиби. Уверете се, че кичурите отпред са леко повдигнати, така че да не се допират до главата ви. За по-дълготраен ефект фиксирайте с лак за коса.

Ленти за оформяне на прически

Винаги ли сте в крак с тенденциите в аксесоарите за коса? Тогава дори не смейте да пропускате елегантните ленти с всякакви форми, размери и материи. Възползвайте се от безкрайното разнообразие, достъпно на пазара и украсете прическата си с няколко стилни ленти. Панделите за коса и спортните типове, както и пайетите и по-изтънчените кадифени модели наводниха пазара, както и червения килим. Откраднете някои трикове от звездите и дизайнерите за стилен външен вид.

Леко срешете косата назад и сложете лентата за коса, за предпочитане в този случай по-широка, няколко сантиметра зад линията на челото. Добре покрийте проблемния участък за по-добро замаскиране. Добре е също да използвате малко лак, за да фиксирате кичурите. Като допълнителен ефект, алкохолът в него ще абсорбира част от мазнината, предотвратявайки твърде лъскавия вид на косата. Съчетайте лентата за коса с целия си тоалет.

Направете си къдрици

Супер пригладената коса веднага ще издаде неприятното ви състояние и може напълно да развали външния ви вид. Но няма нужда да се отчайвате, защото имаме много стилни прически с къдрици или вълни, които перфектно могат да се пригодят към вашия проблем. Мазната коса лесно може да се прикрие с обемни къдрици. Още повече фактът, че кичурите няма да се допират до главата толкова много, още веднъж ще докаже, че е перфектното средство да се излезе от ситуацията.

Мазната коса често е необходима съставка за стилните прически и къдрици, тъй като естествената влага действа като стилизиращ лосион и ще осигури дълготрайния ефект на къдравата коса. Използвайте висококачествена маша, за да направите по-отпуснати или по-стегнати къдрици, в зависимост от вашето предпочитание и повод. Експериментирайте с различните прически, докато откриете тази, която ще ви служи като прическа за спешни случаи в критична ситуация.

Четете още

Leave A Comment

Предишна публикация:
7 неща, които трябва да знаете, ако мислите да спрете употребата на шампоан

Вашият пътеводител към натуралното Няма съмнение: Движението "не на шампоана" нараства. Не само че жени из цялата страна се въздържат...

Затвори