0887 62 64 89

7 неща, които трябва да знаете, ако мислите да спрете употребата на шампоан

Вашият пътеводител към натуралното

Няма съмнение: Движението „не на шампоана“ нараства. Не само че жени из цялата страна се въздържат от този продукт, но и създателят на Бамбъл енд Бамбъл Майкъл Гордън дори каза в интервю наскоро, че според него след пет години никой няма да ползва шампоан. Вес Шарптън, фризьор в Хеърстори салон в Ню Йорк (където Гордън работи в момента), споделя какво трябва да знаете, ако искате да се откажете от шампоана.

Известно време косата може да е мазна

Ако косата ви става непоносимо мазна, когато пропуснете да я измиете един ден, бъдете подготвени за няколко седмици мазна коса. Шарптън казва, че косата започва да произвежда повече мазнини, когато се третира с шампоан всеки ден. Когато косата си върне баланса, може да започнат да се натрупват значително повече наслагвания, отколкото досега. Времето, необходимо за косата ви да си върне баланса, варира в зависимост от типа на косата ви, така че, ако е увреден,а ще отнеме повече време. За по-плътната коса може да са нужни две седмици, за тънка, боядисвана или увредена коса – месец.

Супер – фината коса може никога да не се възстанови

За съжаление ако хората с изключително тънка коса спрат употребата на шампоан, наслагването на мазнини може да я направи да изглежда все едно сте я намазали с масло от рапица. Тъй като фината коса не е толкова пореста, колкото плътната коса, мазнините може просто да останат на главата, и така косата никога да не си върне баланса, казва Шарптън. Ако мине месец и косата ви все още изглежда мазна, може да се наложи да използвате препарат с естествени детергенти, за да миете косата си, без да премахвате естествените й мазнини. Опитайте да смесите чаена лъжичка хлебна сода с една чаша топла вода и втрийте в корените.

Ще можете да изхвърлите и други продукти

Шартън казва, че причината да имаме нужда от продукти за обем, крем за начупване и всякакви други продукти, които в момента пълнят шкафчето в банята ни, е че шампоанът измива от косата нейната естествена способност да изглежда добре. Когато спрете да я третирате с шампоан и тя си върне баланса, няма да са ви нужни продукти, които да компенсират сухия, сплескан и заплетен вид, който има косата ви, заради измиващите детергенти. Вместо това ще са ви необходими само продукти, които да подобрят хубавия вид, като лак, който да придържа прическите.

Сресването разпределя мазнините

Ако отгоре главата ви изглежда мазна като олио, вземете една четка гребло и срешете. Прекарването на четката от корените до краищата ще помогне да се разпределят мазнините, като се разнесат от корените до върховете, за да подхранят сухите краища – казва Шарптън.

Може да не мирише страхотно

Когато си купувате шампоан, ароматът може да е силен фактор при избора. Но когато решите да го заместите, ще се простите с аромата. Пропускането на измиване с шампоан не кара косата ви да мирише лошо, просто я прави да мирише на естествената й миризма, казва Шарптън. Ако ви е трудно да се разделите с ароматния си шампоан, опитайте да измиете косата си със смес от вода и любимото ви етерично масло, като розмарин или лавандула.

Използвайте шапка за баня

След като корените са си върнали баланса, най-вероятно ще се влюбите във вида на косата си. Шарптън предлага в дните, когато косата ви е хубава, да използвате шапка за баня, за да я запазите. Оставете косата си да си почине един ден от измиването, и вместо това го направете на следващия ден.

Може да пропуснете шампоана без да се отказвате от всички продукти

Ако да не използвате шампоан е прекалено натурално за вас, пробвайте с измиващ крем без детергенти.

Четете още

Leave A Comment

Предишна публикация:
Какво представляват готовите ленти с кола маска?

Готовите ленти с кола маска са метод за отстраняване на нежеланото окосмяване в домашни условия. Смята се, че те могат...

Затвори