0887 62 64 89

Какви са ползите от евкалиптовото масло за косата?

Евкалиптовото масло стимулира циркулацията и може да се използва като противогъбично средство когато се използва за коса. Това масло често се използва от хора със сух, увреден скалп, които може да страдат и от косопад. Смята се, че органичният екстракт от евкалиптово масло може да контролира пърхота, леките форми на псориазис и да стимулира растежа на нова коса. В малки количества то може да се използва ежедневно за поддържане на чист скалп и бляскава коса. Обикновено може да се намери като неразредено масло в местните аптеки или в интернет.

Редовната употреба на евкалиптово масло може да стимулира циркулацията на кръвта към скалпа и да придаде блясък на косата. Когато се стимулира циркулацията на кръвта в тази зона се подпомага и растежа на косата. В резултат на това отделните косми от косата стават по-силни и по-еластични благодарение на хранителните вещества, които достигат до тях.

Засилената циркулация при употребата на евкалиптово масло може също така да успокои симптомите, свързани с умерен псориазис и сух скалп. Тези състояния, при които скалпът е зачервен, сърбящ и се люспи могат да бъдат причинени от прекалено суха кожа или внезапнo свръхпроизводство на себум, който запушва фоликулите. Достатъчният прилив на кръв към скалпа може да помогне за премахване на натрупаните бактерии в луковиците на косата, както и да хидратира и омекоти раздразнената кожа около луковиците.

Евкалиптовото масло е естествен антисептик и противогъбично средство. То може да се добавя към маски и при тяхното нанасяне с нежни движение то елиминира бактериите и развитието на гъбички в най-горните слоеве на скалпа и фоликулите. Тези лечебни свойства правят евкалиптовото масло ефективно при третиране на леки форми на акне на скалпа. Естествено силният и леко наподобяващ на дърво аромат на евкалиптовото масло може да помогне за прикриването на неприятни миризми, които се появяват при инфектирани луковици, които скалпът постепенно лекува.

Цветът на този растителен екстракт обикновено варира от почти безцветен до светло жълт. Той може да се добавя към всеки шампоан за ежедневна употреба или да се смесва с други растителни съставки в маски за коса. Често се препоръчва, когато маските с евкалиптово масло се използват само за уредена и изтощена коса и да се оставят да стоят на косата по няколко часа или дори цяла нощ. Други популярни съставки за домашно направени маски са медът, зехтинът и кокосовото масло.

Четете още

Leave A Comment

Предишна публикация:
Най-леките професионални сешоари за коса в REA.bg

Професионалните сешоари са създадени за стилисти, които трябва да ги държат по цял ден, така че те са доста по-леки...

Затвори