0887 62 64 89

Какви са най-добрите съвети за правене на кола маска?

Ако следвате няколко прости съвета, правенето на кола маска вкъщи може да е сравнително лесно, в зависимост от зоната, на която се прави. Много хора, особено когато става дума за кола маска на по-трудни части от тялото, смятат, че ходенето при специалист е добра идея, а и в зависимост от салона кола маската може да е на достъпни цени. Някои хора също така намират за по-лесно да правят кола маска на някой друг и затова се събират с един – двама приятели / приятелки и си правят кола маска един на друг и така хем спестяват пари, хем не се налага да си правят кола маска сами.

Първо, на която и част от тялото да правите кола маска е добре да избягвате готовите ленти с кола маска. Въпреки че изглеждат удобни, тези ленти не са много ефективни. Много по-добре е да използвате пълен комплект с апликатор и кола маска, която да се нанася на момента. Ако можете да си го позволите е по-добре да използвате втвърдяваща се кола маска вместо по-мека кола маска. При тези комплекти кола маската се нанася директно върху кожата и когато се втвърди се дърпа.

След кола маска е важно да се погрижите за кожата, защото иначе тя може да се възпали и да не изглежда добре. Добре е да използвате някакъв лосион, който ще успокои кожата и ще предотврати появата на враснали косъмчета. Въпреки че това може да щипе малко, в крайна сметка ще доведе до по-здрава кожа без зачервявания и враснали косъмчета. Уврете се, че сте проучили какъв лосион е най-подходящ за вашата кожа. Най-добре е да попитате какво ще ви препоръча вашия козметик.

Изчакайте няколко часа след кола маска преди да ходите на басейн или да си вземате вана. Веднага след кола маска кожата е уязвима и не е добре да я излагате на всички вредни бактерии, които се съдържат в тези среди и които могат да доведат до кожни заболявания. Така че ако планувате да си направите кола маска, за да отидете на басейн, оставете си време кожата да се възстанови след кола маската.

Ако смятате да си правите кола маска на интимните части е добре да вземете допълнителни предпазни мерки, тъй като кожата в тази област е особено чувствителна. Убедете се, че кожата е напълно суха, не правете кола маска след душ, тъй като тогава кола маската няма да е толкова лепкава и по-трудно ще залепне за космите. Също така трябва да се уверите, че дължината на космите е подходяща, поне 3 мм., за да може кола маската да ги хване. Нагорещете кола маската много, много внимателно и проверете температурата преди да я нанесете. Имайте предвид, че това, което усещате като нормална температура с пръста си, може да бъде твърде горещо за кожата в чувствителните зони.

След като сте направили кола маска на интимните части е добре да избягвате стегнатите дрехи за около ден, за да не дразните кожата. След два дни, ексфолирайте кожата, за да премахнете мъртвите клетки и да не се образуват враснали косъмчета. Ако се прави правилно, кола маската вкъщи може да е достъпно и лесно решение, което да замести посещенията в салона. А с подходящата грижа за кожата след кола маска тя ще бъде чиста и нежна известно време след това.

Четете още

Leave A Comment

Предишна публикация:
Как да избера най-добрият балсам за мазна коса?

Да изберете балсам за мазна коса означава да изберете продукт, който ще поддържа косата гладка и подхранена в краищата без...

Затвори