0887 62 64 89

Какви са най-добрите съвети за кола маска на чувствителна кожа?

И жените, и мъжете се обръщат към кола маската когато стават дума за премахване на нежелано окосмяване. Хората използват кола маската от стотици години и въпреки че някои хора я смятат за болезнена, те е ефективен начин за обезкосмяване на всички части на тялото. Някои хора казват, че кола маската стимулира растежа на космите, но това не е вярно. Когато става дума за кола маска на чувствителна кожа, има няколко съвета, които е хубаво да се спазват, за да се сведе до минимум болката и възможността за възпаление. Тези съвети включват използването на кола маска за чувствителна кожа, нанасянето на кола маската на напълно суха кожа и да знаете кога да нанесете зехтин или кокосово масло след кола маска.

Чувствителната кожа е трудна за третиране, особено когато става дума за кола маска. Най-полезният съвет, който може да следва човек е да използва кола маска, специално създадена за чувствителна кожа. Има много продукти за чувствителна кожа на пазара. Ако имате желание дори можете да си приготвите такава кола маска сами. Всичко от което имате нужда е захар, вряща вода, лимонов сок и мед.

Преди да нанесете кола маската е много важно да се уверите, че кожата е суха и не е мазна (т.е. не са нанасяни кремове и лосиони). Хората, които правят кола маска на чувствителна кожа никога не трябва да повтарят кола маската повече от два пъти в една и съща зона. Ако не можете да отстраните космите след като два пъти сте минали с кола маска, ще трябва да отстраните останалите косъмчета с пинсета. Много хора препоръчват и да се прилагат студени компреси в областите от кожата, където е правена кола маска, тъй като това помага за намаляване на възпалението и зачервяването.

При повечето хора с чувствителна кожа ще се появи зачервяване и възпаление след кола маска. Ако те не изчезнат до два часа, може да нанесете зехтин или кокосово масло. Важно е да не слагате нищо, което стяга областите, където е правена кола маска, защото това само ще увеличи възпалението и зачервяването. Също така никога не трябва да правите кола маска на раздразнена или изгоряла от слънцето кожа.

Четете още

Leave A Comment

Предишна публикация:
Как да използваме дифузер, за да придадем обем на къдрава коса

Ако имате естествено къдрава коса, най-вероятно не ви се налага да се притеснявате за увисналата и сплескана визия на косата...

Затвори