0887 62 64 89

Депилацията при мъжете обикновено е насочена към различни части на тялото в сравнение с тази при жените и като цяло космите на мъжете са по-трудни за отстраняване. Космите по гърдите и гърба, както и ръцете и краката обикновено са зоните където е най-подходящо да се използва депилатоар за мъже. Когато избирате такъв трябва да знаете в кои части искате да премахнете окосмяването. Продуктите за депилация съдържат химикали, към които може да сте чувствителни. Ако е така е по-добре да помислите за друг начин за премахване на нежеланото окосмяване.

Депилатоарите действат чрез разграждане на космите на повърхността на кожата. Киселинните или алкални химикали в тези продукти осъществяват реакция с протеините, наричащи се кератин в космите, отслабват ги и те падат заедно с продукта. Но тези химикали реагират и на кератина в кожата и понякога могат да причинят дразнене или изгаряне, особено в чувствителни зони, като лицето например. Емолиентите намаляват увреждането на кожата, а също така това прави и незабавното измиване на продукта след употреба спрямо указанията.

Мъжките косми са по-упорити от тези на жените и обикновено имат нужда от по-силни продукти. Може да изберете лосион, крем, мус или спрей в зависимост от предпочитанията ви. На опаковката би трябвало да е написано в кои зони може и в кои не може да се използва. Когато избирате депилатоар за мъже е хубаво да търсите такъв, който съдържа качествена хидратираща съставка, която да компенсира дразненето от химикалите. Много депилатоари се продават в комплект с успокояващ крем, който може да нанесете след като приключите с депилацията.

След като сте избрали хубав депилатоар за мъже е добре да направите тест на кожата си, за да разберете дали тя е чувствителна към някоя от съставките. Нанесете малко количество от продукта на кожата и го оставете за няколко минути или за времето, което е посочено на опаковката. Ако се появи дразнене, сърбеж или изгаряне, не използвайте продукта. Формулите на продуктите се различават, така че в такъв случай може да пробвате друга марка. Много гъстите и дебели косми не винаги се премахват напълно от депилатоари и е възможно някои да останат след депилацията.

Ако искате да премахнете косми от трудно достъпни зони, като гърба например, може да имате нужда от помощ. Ако няма кой да ви помогне, може да си купите лосион с дълга дръжка, с която да можете да го нанесете или пък спрей. Може да изберете и да отидете в салон, но това ще ви излезе доста по-скъпо. Депилатоарите за мъже не се препоръчват за интимните части, тъй като кожата в тази област е много чувствителна.

Дори най-силният депилатоар за мъже не е перманентен. За да премахнете нежеланото окосмяване трайно, може да опитате електролиза, която убива косъма от фоликула, използвайки електроенергия, но е подходяща само за малки площи. Лазерната епилация използва импулси на лазерна светлина, но този метод може да причини изгаряния и белези, ако не се използва правилно. Това са най-добрите варианти за перманентно премахване на космите, но те са доста по-скъпи от химичните депилатоари. Ако не можете да си ги позволите, може да опитате кола маска, която отстранява косъма от корена и така са нужни няколко седмици на косъма, за да израсте отново.

Четете още

Leave A Comment

Предишна публикация:
Научете се да обичате къдриците си

Независимо дали обожавате къдриците си или нямате търпение да ги изправите, трябва да признаете, че къдравата коса е доста секси....

Затвори