0887 62 64 89

Какво представляват готовите ленти с кола маска?

Готовите ленти с кола маска са метод за отстраняване на нежеланото окосмяване в домашни условия. Смята се, че те могат да ви спестят време и пари и да заместят посещенията за кола маска в салон. За разлика от кола маската, която се прави в салоните, готовите ленти се смятат за „студена“, а не „топла“ кола маска.

Обикновено лентите са намазани или с кола маска, или с химически съставки, които премахват окосмяването. Ако искате да избегнете химикалите, търсете такива, за които се казва, че са с натурална кола маска. Обикновено лентичките се продават в опаковка, която съдържа различни размери, така че можете да ги използвате за различните зони на тялото, които искате да обезкосмявате. Има и някои продукти, които са само за определена област, като например горната устна, бикини зоната или веждите, но повечето са в комплект.

Ползите от готовите ленти за кола маска са, че не ви е необходим източник на топлина. Някои хора препоръчват да задържите лентите в ръка за една-две минути, за да ги загреете леко. След това поставяте лентата по посока на растежа на косъма, натискате я, за да прилепне хубаво и рязко я дърпате в посока обратна на растежа на косъма. При горната устна това означава да дръпнете лентата в посока от края на устната към средата.

Хората споделят различни мнения за ефективността на този метод. Някои казват, че са много доволни, други – че не са. Но общо взето всички са единодушни, че процедурата не е много удобна. Има доста забавни истории. Както и доста случаи на неуспешно премахване на космите по този начин.

Ефективността на тази процедура е различна, защото структурата на косъма може да е много различна. По-гъстите и по-плътни косми може да се подават по-трудно на тази процедура и в такива случаи може би е по-добре да се обърнете към козметик в салон. Също така ако никога не сте си правили кола маска е по-добре първо да направите няколко процедури в салон преди да се пробвате вкъщи. А някои дори смятат, че да си правиш кола маска сам е мазохизъм.

Лентите от плат, които се използват за топла кола маска също се наричат ленти за кола маска. Така че по-смелите могат да търсят такива, които наистина имат кола маска. Те често имат покриваща лента, която трябва да се отстрани.

Цените на лентите с кола маска са най-различни, в зависимост от размера и вида на кола маската. Трудно е да се намерят данни от потребители дали по-скъпите са по-хубави. В повечето случаи, готовите ленти са по-евтини от кола маската в салона и със сигурност този начин за обезкосмяване е по-личен.

Има хора, които не е добре да използват готови ленти с кола маска Тези, които използват ретинол или ретин-а може да получат реакция при правенето на кола маска. Хора, които имат рани или раздразнение на кожата трябва да изчакат да се оправи кожата и тогава да правят кола маска. Кола маската дава най-добри резултати когато дължината на косъма е около 0.6 – 1.2 см. Твърде късите косми се отстраняват много по-трудно.

Четете още

Leave A Comment

Предишна публикация:
Как стресът може да нанесе сериозни щети на косата и кожата ви

Това безпокойство сериозно вреди на вашата красота. Стресът не е просто вторичен продукт от ежедневния ни живот. Той е също...

Затвори