0887 62 64 89

Когато избирате студена кола маска е важно да изберете такава, която не дразни кожата и по възможност такава, която е в комплект, за да имате всичко необходимо за процедурата. Изберете формата на кола маска, с която се чувствате най-комфортно. Можете да пробвате различни видове кола маска, за да видите коя е най-ефективна за дълготрайно премахване на окосмяването. Ако избирате готови ленти с кола маска трябва да се уверите, че те са в правилните размери за вашите нужди. Цената е друг фактор, така че може да сравните цените на различните опции за кола маска.

Студената кола маска обикновено се предлага в две форми. Първата е студена кола маска в буркан или тубичка, която може да нанесете на частта от кожата, която искате да обезкосмите. След това поставяте лентите върху кола маската. Вторият вариант на студена кола маска са готовите ленти, върху които предварително е нанесена кола маска и които директно нанасяте върху кожата. И при двата вида лентите се дърпат рязко и нежеланото окосмяване би трябвало да падне при това дърпане.

Много студени кола маски се продават в комплект. Това е особено удобно, тъй като не се налага да си купувате нищо допълнително. Ако кола маската е в буркан или тубичка, комплектът ще съдържа ленти от плат, инструмент за нанасяне на кола маската и лосион за след кола маска, който да омекоти кожата и да почисти остатъците от кола маска. Ако изберете готови ленти с нанесена маска, се уверете, че комплектът съдържа ленти в различни форми и размери, за да можете да премахнете окосмяването от различните части на тялото. А ако искате да направите кола маска на определени части от тялото, като крака например, може да потърсите комплект, който включва само дълги и големи ленти.

Различните студени кола маски включват различни съставки, като аромати, които могат да дразнят кожата. Ако знаете, че кожата ви е чувствителна, по-добре изберете кола маска, която не съдържа аромати. Друг вариант е да направите тест на малка част от кожата, за да видите дали кола маската ще предизвика някаква реакция. Ако предизвика, ще знаете, че не трябва да използвате точно този вид кола маска и можете да изберете някоя по-нежна към вашата кожа.

Четете още

Leave A Comment

Предишна публикация:
Как да предотвратим получаването на оранжеви нюанси при боядисване?

Хората, които са с боядисана руса коса може да имат и оранжеви/месингови нюанси в косата си. Ако косата ви оранжевее,...

Затвори