0887 62 64 89

Какво представлява кола маската на цяло тяло?

Кола маската на цяло тяло е метод за премахване на нежеланото окосмяване по цялото тяло. При този метод гореща кола маска се нанася на малки зони, слага се хартиена лента (или такава от плат) върху кола маската и след това рязко се дърпа по посока обратна на растежа на косъма. Това премахва косъма от корена и предотвратява растежа му за следващите няколко седмици. Това може да е болезнена процедура, но много хора смятат, че си заслужава, за да премахнат за известно време нежеланото окосмяване. Кола маската на цяло тяло може да се прави и на жени, и на мъже.

Важно е да се подготвите за кола маската на цяло тяло. Кожата трябва да бъде ексфолирана, измита и внимателно подсушена. Необходимо е и космите да са пораснали до определена дължина преди да се прави кола маска. В противен случай кола маската няма да се получи добре, тъй като не могат да бъдат захванати космите. Някои хора приемат обезболяващо средство около половин час преди процедурата, за да намалят болката, но може да направите това и веднага след процедурата, ако сте забравили. Важно е да не се нанася кола маска върху наранена кожа – пъпки, обриви, порязвания, тъй като това може да е доста болезнено.

Кола маската на цяло тяло се прави постепенно и в зависимост от човека, който я прави може да отнеме час или повече. Този процес на нанасяне на кола маска, поставяне на хартиена лента и дърпането й трябва да се повтори върху цялото тяло. Когато процесът е завършен, се нанася омекотяващ лосион, който да успокои кожата. Имайте предвид, че кола маска на цяло тяло може да значи различни неща в различните салони. Например това може да включва само кола маска на ръце, крака и бикини зона или може буквално да значи цялото тяло, включително гръб, гърди и подмишници.

Има много причини да си направите кола маска на цяло тяло или на различни части. Това е по-траен метод за отстраняване на нежеланото окосмяване от бръсненето. Културистите често си правят кола маска на цяло тяло, за да са очертанията на мускулите на тялото възможно на-ясни. Други хора може просто да не искат никакво окосмяване по тялото си. Кола маската е временно решение. Решението за перманентно премахване на окосмяването по цялото тяло е лазерната епилация, която е по-безболезнена, но и по-скъпа.

Четете още

Leave A Comment

Предишна публикация:
Какви са различните видове тонери за коса?

Има три основни вида тонери – семи-перманентни, деми-перманентни и перманентни. Най-често се използват перманентни тонери, тъй като те могат да...

Затвори