0887 62 64 89

Кои са най-добрите начини за премахване на окосмяване в интимните зони?

Временното премахване на окосмяването по гениталиите може да се стане по няколко начина – чрез бръснене, кола маска, епилация или депилатоарни кремове. По-трайни решения са електролизата и лазерната епиалция. Кой метод е най-подходящ за всеки зависи от прага му на болка, цената на процедурата и колко дълготраен резултат търси. Освен това някои методи може да се използват само в бикини зоната, но не и по целите интимни части. Докато други са подходящи за цялостно отстраняване на окосмяването.

От всички методи бръсненето с електрическа самобръсначка е един от най-безопасните варианти. Бръсненето може да се прави и с обикновена самобръсначка, но трябва да внимавате да не се порежете без да искате. Изгарянето от самобръсначката също може да е проблем, но него може да решите като нанасяте по-големи количества и по-често крем за бръснене. Подстригването на косъмчетата с ножица или машинка преди бръснене може съществено да намали броя на минаванията, които ще трябва да направите, което ще намали и дразненето.

Епилацията и кола маската премахват космите от корена и обикновено резултатът при тях е по-дълготраен отколкото при бръсненето. Когато епилирате или използвате кола маска в зоната на интимните части се старайте кожата да е опъната, за да избегнете нараняване. Правенето на тези процедури първо в салон ще изтъни косъмчетата ви и после ще ви е по-лесно да ги правите сами вкъщи. За да направят тези процедури по-малко болезнени някои хора използват кубчета лед или слагат нещо топло на кожата преди кола маска или епилация. А след това нанасят успокояващ крем.

Депилатоарните кремове, с малки изключения, не трябва да се използват за цялостно премахване на нежеланото окосмяване в интимните зони. Много хора използват такива кремове за бикини зоната, но премахването на цялостното окосмяване изисква кремовете да се нанасят на много по-чувствителни зони, което може да предизвика дразнене. Използването на кремове за бикини зоната и друг метод за останалата част от интимната зона е вариант за хората, които предпочитат да използват депилатоари.

Въпреки че комплектите за домашна електролиза и лазерна епилация привличат много хора, е много по-безопасно и лесно да правите тези процедури в салон или клиника, особено когато става дума за интимните части. Изгарянията и обезцветяването на кожата са два възможни странични ефекта. Тези рискове, съчетани с високата цена на процедурите често карат хората да се обърнат към вариантите за временно премахване на нежеланото окосмяване.

Четете още

One Comment

Leave A Comment

Предишна публикация:
Съвети за коса за хора, които често пътуват със самолет

Мобилизирай косата си Точно сте кацнали, грабвате багажа си от лентата за багаж, влизате в тоалетната на летището и …....

Затвори