0887 62 64 89

Добавянето на влага и запечатването й са сред най-добрите начини да направите косата си по-мека, но само използването на балсам не е достатъчно. Вижте някои отлични съвети, които ще направят косите ви меки и копринени, като в същото време добавят и блясък.

От ограничаване използването на горещи уреди за оформяне, до затопляне на балсама и най-добрите масла за по-мека коса, ето няколко лесни начина да се разделите със сухите и твърди коси. Няколко промени в начина на хранене също ще помогнат, а подходящата калъфка за възглавница ще направи чудеса за косата ви.

Измийте косата си с балсам

Дори нежният шампоан може да отмие естествените мазнини от косата и скалпа ви, ако се използва ежедневно. Заменете обичайното измиване на косата с балсам.
Използването на балсам вместо шампоан ще поддържа косата ви хидратирана по-дълго, независимо дали е права или къдрава. Разбира се, трябва да редувате двата вида измиване и веднъж седмично да използвате пречистващ шампоан.

Спрете да използвате горещи уреди за оформяне

Един от най-бързите начини да се сдобиете с по-мека коса, е като спрете да я увреждате с висока температура. Машата и пресата трябва да бъдат оставени настрана, дори ако нанасяте термозащитни продукти преди да ги използвате. Сушете се на ниската степен на сешоара или просто оставете косата си да изсъхне сама, когато не бързате.

Загрейте балсама

Независимо дали сте привърженик на измиването само с балсам или не, нанасяйте балсама затоплен. Загрейте балсама и след като го нанесете, увийте косата си с мека хавлия. Оставете го 20-30 минути, за да се увеличи полезното му действие и за да стане косата ви по-мека и лъскава. Използвайте този трик само за балсами с отмиване.

Използвайте кокосово масло

Третирането на косата с натурално, нерафинирано кокосово масло, е един от най-лесните начини да придобиете по-мека коса. Особено ефективно е за краищата и върши чудеса за сухата коса. Обаче, ако имате мазен скалп, избягвайте използването на маслото близо до него. Правилният начин да нанесете кокосово масло на косата си е като започнете от краищата.

Опитайте измиване с чаено дърво

Друг чудесен и бърз лек за твърдата и суха коса, чаеното дърво е богато на антиоксиданти. Ако имате дълга коса, използвайте най-много три литра вряла вода и няколко капки масло. Оставете я да изстине и изплакнете косата си с нея.

Използвайте арганово масло

Редовното третиране с мароканско арганово масло също е сред най-добрите методи за придобиване на по-мека коса. Употребата му е лесна – както при кокосовото масло, и винаги придава блясък и мекота, след като проникне в ствола на косъма. Извлечено чрез пресоване на ядката на плода на аргановото дърво, това масло е отлично лечение за увредената коса, но също така е много добро за използване върху здрава коса, като я прави по-мека и копринена.

Отстранете увредените краища

Независимо дали краищата ви са нацъфтели, те винаги са по-сухи от корените, освен ако не помагате на мазнините от скалпа да достигнат до тях, като разресвате косата си с едър гребен след всяко измиване. Ако косата ви е склонна към цъфтене, тогава я подрязвайте на всеки 4-6 седмици.

Четете още

Leave A Comment

Предишна публикация:
Сомбре, сплашлайтс, бронд и още нови техники за боядисване

Сомбре и балеаж все още са популярни сред най-добрите техники за боядисване от 2014, но цял куп нови интересни идеи...

Затвори