0887 62 64 89

Защо качествените преси за коса са толкова важни и дават толкова различни резултати?

С годините от дъното на съзнанието ми изплува една стара поговорка: „получаваш това, за което плащаш“. Тази поговорка е особено вярна когато става дума за преси.

При някои продукти, които купувате, като аспирин например, има името на марката и марката на магазина, но единствената разлика е в опаковката. Когато става дума за купуване на преса, случаят не е същият. Цената има значение. Има силна връзка между цената на пресата и ефективността й.

Вече знаем, че качеството има значение. Нека сега поговорим за различните видове преси, които се продават:

Керамични / йонни

Нагрятата керамика генерира негативно заредени йони, които изглаждат косъма за разлика от нагретият метал, който го уврежда. Може да разгледате селекцията на Rea.bg от професионални преси.

Керамични преси са по-добри или по-лоши за косата в зависимост от съотношението на керамика към метал, което е много трудно да определите само гледайки пресата.

Най-добрият начин да разберете е да прочетете какво пише за пресата и марката, която сте харесали. Добрата, професионална преса обикновено има качествено керамично покритие и това може да бъде потвърдено от много мнения. Материали като турмалин, титаний и нано минерали помагат за увеличаването на негативно заредените йони и повишават качеството на пресата.

Висококачествените керамични преси са подходящи за всеки тип коса, тъй като те правят косата копринена и гладка без да я увреждат (както се случва при по-евтините преси). Отделете си време да проучите пресата, която ще купувате и инвестицията ще се изплати във вида и здравето на косата ви ден след ден.

Алуминий

Може би се питате „Защо трябва да използвам керамична преса? Не е ли старият и познат алуминий достатъчно добър?“.

Много преси твърдят, че използват керамична технология, но всъщност са чист алуминий, който е боядисан да изглежда като керамика. Тези боядисани покрития обикновено се изтъркват след няколко пъти употреба и косата се оказва между алуминиевите плочи, което я накъсва. Дори може да се стигне до изтъняване на косата при продължителна употреба.

Друг проблем при алуминиевите преси е, че те трудно поддържат постоянна температура. Нискокачествените преси използват евтини отоплителни части, които не могат да регулират температурата, което налага да минавате косата си по няколко пъти, за да постигнете добър резултат.

Така не само косата ви няма да изглежда толкова добре, но и ще я изложите на голямо количество топлина за дълъг период от време. Вместо да изправите косата си за 15 минути с качествена преса, на вас ще ви отнеме час и косата ви пак няма да изглежда толкова добре.

Колко плащате всеки път като отидете в салон? Поне 20 или 60 лева. Помислете за това. При положение, че плащате толкова много за едно посещение в салон, една хубава, качествена керамична преса ще се изплати многократно за няколко години.

Ето и част от терминологията, която е хубаво да знаете ако си търсите нова преса. Ако сте наясно с тези термини, ще знаете по-добре какво не искате и какво искате и ще е по-лесно да изберете качествена преса.

Материали като турмалин са микронизирани в супер фини частици и се вливат в повърхността на плочата. Това помага плочите да са гладки и да дават възможност за по-добро изправяне.

Нано-титаний

Ако косата ви е трудна за изправяне, това е точно за вас. Титаният прави повърхността супер гладка и има невероятна топлинна проводимост. Той е известен с това, че намалява времето за изправяне с около 40%. Ако косата ви е трудна за изправяне е важно за вас пресата да съдържа нано-титаний.

Нано-сребро

Единствената допълнителна полза от този продукт е елиминирането на бактериите. Това е чудесна полза, но имайте предвид, че добавянето на сребро няма да помогне за по-доброто изправяне на косата.

Нано-турмалин

Турмалинът е минерал, който е естествен източник на негативни йони и инфрачервени лъчи. Този минерал се влива в железните плочи и има изглаждащ ефект. Някои потребители казват, че продуктите с турмалин предизвикват наелектризиране, но аз смятат, че са страхотни продукти.

Ако търсите качествена преса вече би трябвало да имате достатъчно информация, за да направите покупка, за която няма да съжалявате. Приятно пазаруване!

Четете още

Leave A Comment

Предишна публикация:
Как да избера най-добрата кола маска?

Когато избирате студена кола маска е важно да изберете такава, която не дразни кожата и по възможност такава, която е...

Затвори